La Vanguardia (Català)

Ucraïna admet el deterioram­ent de la situació al front oriental

-

La situació al front oriental s'ha “deteriorat significat­ivament”, va afirmar dissabte el comandant en cap ucraïnès, Oleksandr Sirski, que va destacar la “intensific­ació” de l'ofensiva de l'exèrcit rus i la captura d'un poble a prop d'Avdíivka.

El Ministeri de Defensa rus va dir que els seus soldats s'havien apoderat de Pervomaisk, al sud-oest d'Avdíivka, capturada al febrer. Les tropes russes també estan avanÁant cap a Txàssiv Iar, una localitat clau a l'est que ara està “sota foc constant”, segons Kíiv.

Oleksandr Sirski va assenyalar a Telegram que l'ofensiva russa s'ha intensific­at “després de les eleccions presidenci­als a Rússia”, que van tenir lloc a mitjans de marÁ. L'exèrcit rus ataca posicions ucraïneses als sectors de Liman i Bakhmut “amb grups d'assalt avalats per vehicles blindats”, així com al sector de Pokrovsk.

“AixÚ ha estat possible gràcies al clima càlid i sec, que ha fet que la majoria de les àrees obertes fossin accessible­s per als tancs”, va explicar Oleksandr Sirski. Malgrat les pèrdues, l'exèrcit rus desplega “noves unitats blindades”, cosa que li permet “èxits tàctics”.

Txàssiv Iar és sobre un turó, a menys de 30 quilÚmetre­s al sudest de Kramatorsk, principal ciutat de la regió sota control de Kíiv i un important centre ferroviari i logístic per a l'exèrcit ucraïnès. Prendre'l oferiria als soldats russos l'oportunita­t d'avanÁar a la regió.

En aquest context, Alemanya va anunciar ahir que enviarà de manera immediata un sistema de defensa antiaèria Patriot per ajudar Kíiv en la defensa en un moment en què “els atacs aeris russos s'han multiplica­t” els últims dies.

Alemanya envia un sistema de defensa antiaèria Patriot per l'augment dels atacs russos

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain