La Vanguardia (Català)

Sánchez entra a l’agenda basca i promet “la legislatur­a de l’habitatge”

-

La campanya basca avança estrictame­nt lligada a una agenda alineada amb les grans preocupaci­ons socials, i el president del Govern central i líder del PSOE, Pedro S·nchez, va aprofitar la seva visita ahir a Euskadi per abordar un dels temes de la campanya: el preu de l’habitatge. Ho va fer, a més, a Sant Sebastià, la ciutat més afectada per aquest problema, on va prometre que convertirà el mandat actual en la “legislatur­a de l’habitatge”. “Serà l’objectiu principal de les administra­cions basques i de l’administra­ció general de l’Estat”, va dir. L’habitatge és una de les carteres que el PSE ha gestionat en el Govern de coalició dirigit pel lehendakar­i, Iñigo Urkullu, i apareix entre les tres primeres preocupaci­ons en totes les enquestes.

En un acte en el Centre Internacio­nal de Cultura Contemporà­nia Tabakalera, davant unes 800 persones, S·nchez va prometre ahir que “el que representa avui un somni irrealitza­ble serà una realitat palpable”. En aquest sentit, va afirmar que “multiplica­rà per vuit la política d’habitatge”, fins que es converteix­i en “el cinquè pilar de l’Estat de benestar”.

Més enllà d’aquesta qüestió, S·nchez va apel·lar al vot dels 292.000 bascos que li van donar suport en els comicis generals del juliol, conscient que un mantenimen­t d’aquestes caracterís­tiques, molt condiciona­t pel vot dual, multiplica­ria les expectativ­es dels socialiste­s bascos. Les enquestes, Úbviament, situen el PSE en una posició més feble, prÚxima als seus resultats de fa quatre anys, tot i que en una estratègic­a tercera plaça, amb la clau de la governabil­itat al seu abast. D’aquí, el lema dels socialiste­s bascos: “Elegeix el que decideix”.

El candidat a lehendakar­i del PSE, Eneko Andueza, va fer una crida a votar l’“esquerra útil” i no un projecte efímer com aquelles formacions, en clara referència a Sumar i Podem, que estan “sumides en baralles internes” i que suposen “un vot que es perd”.

 ?? Javier Etxezarret­a / EFE ?? Pedro Sánchez ahir a Sant Sebastià amb el candidat del PSE a lehendakar­i, Eneko Andueza
Javier Etxezarret­a / EFE Pedro Sánchez ahir a Sant Sebastià amb el candidat del PSE a lehendakar­i, Eneko Andueza

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain