La Vanguardia (Català)

Alejandro Fernández promet crear una oficina ‘antiokupes'

-

El candidat del PP a les eleccions al Parlament, Alejandro Fern·ndez, va situar ahir entre les seves prioritats de cara al 12 de maig revertir les ocupacions il·legals d'habitatges i va prometre “combatre-les sense complexos”. Per aixÚ va assegurar que, si guanya els comicis, crearà de manera “immediata” una oficina antiokupes com la que ha posat en marxa l'alcalde Xavier García Albiol – també del PP– a Badalona, per assessorar les persones que s'enfronten a aquest problema i agilitar tant com es pugui l'actuació policial.

Durant una visita al municipi de Gavà (Baix Llobregat), Fern·ndez va assegurar que amb l'oficina pretén lluitar de manera més eficaÁ contra aquest fenomen a Catalunya, que s'ha convertit, a parer seu, en “paradís de l'ocupació il·legal a Europa”.

“Catalunya aglutina el 42% de les ocupacions il·legals a Espanya. És una vergonya i nosaltres la combatrem sense complexos”, va insistir el candidat popular, que va recordar que la ciutat de Badalona ja compta amb una oficina antiokupes que, segons va assegurar, està donant bons fruits.

L'oficina s'encarregar­à tant d'assessorar jurídicame­nt els afectats per ocupacions com de tramitar “com més aviat millor” l'actuació de les forces de seguretat, va explicar el candidat, que a més va asseverar que el seu partit se centrarà durant la prÚxima legislatur­a catalana a canviar la legislació espanyola “per garantir que es pugui fer fira els okupes en 24 hores com a màxim”.

Fern·ndez també va assenyalar que les persones que pateixen aquests problemes “se senten desemparad­es” i va criticar que els cossos de seguretat no puguin actuar “amb diligència” per accelerar els desallotja­ments de les propietats ocupades. “La Constituci­ó recull el dret a l'habitatge, perÚ aquest dret l'han de garantir els poders públics amb les seves polítiques, no els propietari­s particular­s”, va defensar el líder dels populars catalans. “El dret a la propietat i el dret a l'habitatge no estan enfrontats, són compatible­s”, va afegir.

El PP diu que s'assessorar­ien els afectats i es tramitaria la ràpida actuació de les forces de seguretat

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain