La Vanguardia (Català)

Elèctric amb imatge de model SUV

L'Scenic inicia una nova etapa amb carrosseri­a SUV i motor elèctric que pot superar els 600 km d'autonomia

- Ramon Ortiz

El nou Renault Scenic E-Tech és una barreja de conceptes: sembla més un SUV que un monovolum i comparteix la plataforma per a vehicles elèctrics amb el Mégane E-Tech. L’estil exterior reflecteix fidelment el nou llenguatge de disseny de Renault.

Disponible en sis colors de carrosseri­a i opció bicolor en alguns acabaments, exhibeix línies i angles marcats, passos de roda definits, tiradors de portes dissimulat­s a la carrosseri­a i llantes de 19 o 20 polzades, en funció de l’acabament.

És innovador el sostre panoràmic de vidre intel·ligent Solarbay, que es torna opac per segments utilitzant una tecnologia basada en el desplaçame­nt de molècules provocat per un camp elèctric. L’interior ofereix un disseny tecnològic i funcional. El lloc de conducció digital OpenR destaca per la seva posició ergonòmica i la gran superfície de visualitza­ció, que facilita la navegació pels menús.

El quadre de comandamen­ts es compon d’una pantalla TFT horitzonta­l de 12,3 polzades al tablier i una pantalla tàctil vertical de 12 polzades al centre de la consola.

La connectivi­tat rep un tractament avançat gràcies al sistema multimèdia OpenR Link amb Google integrat, basat en Android Automotive 12. És possible gaudir de més de 50 aplicacion­s a través de Google Play. El sistema OpenR Link es manipula de forma tàctil o per veu gràcies a Google Assistant.

Renault ofereix dues opcions de bateria, de 60 kWh i 87 kWh de capacitat. La menor accepta fins a 130 kW amb corrent continu, que són 150 kW en el model superior. L’autonomia homologada en cicle WLPT és de 430 km (60 kWh) i 625 km (87 kWh), respectiva­ment.

La bateria de 60 kWh va amb un motor de 170 CV de potència, mentre que la de 87 kWh s’acompanya d’un propulsor de 218 CV. L’Scenic E-Tech permet triar entre tres modalitats de conducció: Eco, Confort i Sport, a més d’un altre programa personalit­zable. Aquestes configurac­ions intervenen en aspectes de la conducció com el dinamisme, la resposta del pedal de l’accelerado­r i el tacte de la direcció. També incorpora quatre nivells de frenada regenerati­va.

El nou Scenic E-Tech està disponible en els acabaments Evolution, Techno, Esprit Alpine i Iconic, amb preus (sense el Pla Moves III) a partir de 38.703 euros, tarifa correspone­nt a l’acabament Evolution i la bateria de 60 kWh. El més car de la gamma és l’Scenic E-Tech Iconic (49.373 euros) amb bateria de 87 kWh.c

Exhibeix una cintura baixa i línies fluides a l’estil d’una berlina, combinades amb els codis dels SUV

Està disponible amb motors de 170 CV i 220 CV i pot assolir fins a 620 quilòmetre­s d’autonomia

 ?? ?? La seva imatge és un fidel reflex del nou llenguatge de disseny de la marca del rombe
La seva imatge és un fidel reflex del nou llenguatge de disseny de la marca del rombe
 ?? ?? Els plafons en forma de L muntats en una sola peça componen el quadre de comandamen­ts
Els plafons en forma de L muntats en una sola peça componen el quadre de comandamen­ts

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain