La Vanguardia (Català)

Amb tot el que cal, res de superflu

El seu voluntarió­s motor 3 cilindres de 90 CV proporcion­a un rendiment més que suficient per fer trajectes llargs per autopista

-

El Mitsubishi Colt podria considerar-se un d’aquells escassos representa­nts actuals dels utilitaris d’altres temps. Aquells cotxes pensats per satisfer una demanda concreta, sense gaires pretension­s, modestos, discrets, funcionals, econòmics i fiables. En definitiva, els populars cotxes petits de tota la vida.

El Colt és compacte però espaiós, solvent i resolutiu per a qualsevol ocasió o necessitat, i compleix bé les seves funcions, ja siguin recorregut­s curts i urbans o trajectes i sortides (fins i tot viatges) de més abast. Potser no destaca particular­ment en cap camp en concret, no té aspectes brillantme­nt positius, encara que tampoc elements clarament negatius, però precisamen­t això en fa un cotxe equilibrat i el converteix en una aposta assenyada, racional i lògica per a un ampli espectre d’usuaris.

Sobre la base del Renault Clio, la quinta essència del subcompact­e, el Colt afegeix una mica més d’equipament a la configurac­ió que la firma del rombe ha dissenyat per al seu supervende­s. El seu cosí japonès de l’Aliança ofereix alguns elements específics que milloren i completen l’oferta per posicionar-se lleugerame­nt més amunt.

El fabricant dels tres diamants també ofereix una garantia més àmplia al nostre país, de cinc anys o 100.000 km, pels tres anys que dona Renault, encara que, per contra, disposa d’una xarxa oficial menys extensa.

Idea en c utat, apte per a més

Més enllà d’aquestes escasses diferèncie­s i dels preceptius retocs en els logotips i letterings de nomenclatu­ra del model, així com lleugers canvis a la graella davantera o altres detalls menors en guarnits tèxtils, el Mitsubishi Colt és tècnicamen­t un Clio en tots els seus components mecànics. Com el seu homòleg francès del segment B, el Colt confia el gruix de les seves vendes en dues versions: un motor gasolina 1.0 de 3 cilindres i 91 CV de potència, i una variant híbrida amb un bloc de 4 cilindres i 1.600 cc que rendeix 143 CV gràcies al suport d’un motor elèctric que li permet lluir l’etiqueta Eco.

La unitat objecte de la prova, correspone­nt a la configurac­ió intermèdia –sense hibridar i amb l’acabament Kaiteki–, va brindar en tot moment un comportame­nt satisfacto­ri i convincent. Després de recórrer 180 quilòmetre­s en diferents entorns (majoritàri­ament urbans i semiurbans, però també per carreteres de muntanya i autopista), va acreditar un consum de 7,1 litres de mitjana. Si bé cal puntualitz­ar que en determinat­s trams es va forçar lleugerame­nt el ritme de forma deliberada per comprovar fins a quin punt es mantenien les sensacions de conducció obtingudes a règim baix i mitjà i amb una exigència moderada. Entenent que la seva filosofia és la d’un cotxe multipropò­sit, es pot concloure que compleix àmpliament, mostrant-se efectiu i molt solvent. Crida l’atenció l’aplom, el confort i la bona sonoritat que proporcion­a en conducció a alta velocitat per autopista. En aquesta circumstàn­cia, l’efecte aerodinàmi­c anul·la i dissimula en gran manera la peculiar rumorosita­t mecànica típica de les unitats de potència de 3 cilindres.

Aquesta aspror i la correspone­nt absència de refinament es nota més a baixa velocitat i a l’estirar les marxes curtes, però una vegada llançat, el confort de marxa és apreciable. Cal recordar, tanmateix, que una potència de 91 CV per a un pes de 1.200 kg dona per al que dona, encara que no està gens malament en conjunt l’acomplimen­t dinàmic que desplega.

 ?? ?? Amb una bona punta, circula de manera molt folgada per vies ràpides i autopistes
Amb una bona punta, circula de manera molt folgada per vies ràpides i autopistes
 ?? ?? L’ergonomia, el tacte i l’aspecte dels materials interiors són convincent­s i de qualitat
L’ergonomia, el tacte i l’aspecte dels materials interiors són convincent­s i de qualitat

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain