La Vanguardia (Català)

DFactory Barcelona: un ecosistema per expandir-se

-

El març del 2023, HUBMASTER®, que també té oficines als Estats Units, va instal·lar la seu central per dissenyar i desenvolup­ar nous productes a DFactory Barcelona, cosa que “ens ha brindat l’oportunita­t d’estar en un entorn dinàmic i centrat en la innovació, i que ens permet accelerar el creixement i expandir les nostres operacions globalment. En l’actualitat, tenim presència a Europa, Amèrica i l’Orient Mitjà, i els nostres plans d’expansió inclouen continuar explorant noves oportunita­ts en altres regions. La falta de mà d’obra al sector intralogís­tic i la necessitat de les empreses de continuar operatives sota qualsevol circumstàn­cia ens estan donant aquestes oportunita­ts”, conclou Casals.

La tardor del 2021, el Consorci de la Zona Franca de Barcelona va construir l’edifici DFactory Barcelona amb el desig que aixoplugué­s nombroses companyies dedicades a la indústria 4.0.

Tres anys després, “podem dir que ho hem aconseguit: ja hi ha més de trenta empreses establerte­s i que, a més, estan satisfetes de ser aquí, perquè aixÚ no existia abans i no existeix a la major part del món: una comunitat on es generen projectes conjunts en indústria 4.0”, explica Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona.

I continua: “El primer benefici que obtenen les companyies pel fet d’installar-se a DFactory és l’entorn, aquest edifici emblemàtic arquitectÚ­nicament, cosa que els ajuda en la seva imatge, perÚ l’efecte positiu més notable és que estem creant comunitat. Les empreses que hi ha instal·lades no només estan treballant al seu cubicle, sinó que aquí constantme­nt hi ha jornades, cursos, presentaci­ons de les noves companyies que van arribant… Estem generant aquesta capacitat de relacionar-se entre totes perquè coneguin les activitats de cadascuna i puguin col·laborar en projectes que no només són conjunts, sinó que també tenen èxit, i que creen llocs de treball”.

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain