La Vanguardia (Català)

Excés d’improvisac­ió

- Director Jordi Juan

Rectificar és de savis. PerÚ quan es canvia amb molta freqüència d'opinió sembla que sigui més aviat fruit de la improvisac­ió que no d'una gestió acurada. És el que està passant amb la sequera. Aquesta setmana, l'obertura de les piscines en hotels, càmpings i el seu ús com a refugi climàtic ha originat un conflicte entre la Generalita­t, ajuntament­s i el sector que estan confusos sobre com aplicar un decret llei del Govern. El conseller d'Acció Climàtica, David Mascort, ahir intentant aclarir el malentès es va referir al que va denominar “l'esperit” de la llei. Mala cosa quan els decrets han d'interpreta­r-se i no s'entenen per si sols.

El febrer passat, Mascort va presentar a Barcelona en companyia de la vicepresid­enta tercera i ministra per a la Transició EcolÚgica, Teresa Ribera, el pla per transporta­r aigua amb vaixells al port de Barcelona procedent de la dessalinit­zadora de Sagunt. En aquell moment es va vendre aquesta opció com la millor i més assequible per resoldre el problema generat per la sequera. Al cap de pocs dies un grup d'hotelers de Lloret va anunciar la intenció d'instal·lar una dessalinit­zadora per omplir les seves piscines aquest estiu. La resposta de la Generalita­t va ser de cautela: “Analitzare­m si legalment i jurídicame­nt es pot fer”. En els següents dies, altres hotelers van anunciar iniciative­s similars per la costa. Es donava la paradoxa que la iniciativa privada plantejava una solució que l'Administra­ció no havia previst. PerÚ aixÚ va ser així fins ahir, quan el conseller Mascort va sortir públicamen­t a rebutjar l'opció del transport d'aigua amb vaixell que havia defensat per dir que la solució més eficaÁ, pràctica i barata és l ad' instal·lar dessalinit­z adores. Iques' invertiran 100 milions d' euros a ubicar-ne una de flotant al port de Barcelona i dotze de mÚbils a l'Alt Empordà.

La Generalita­t contractar­à Abengoa per a la dessalinit­zadora del port de Barcelona per dur a terme aquesta tasca durant cinc anys. Llavors se suposa que les infraestru­ctures pendents de construcci­ó per reutilitza­r l'aigua ja estaran acabades.

Serà el moment de decidir si la dessalinit­zadora continuarà en actiu o “es vendrà”. Tot massa en l'aire.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain