La Vanguardia (Català)

Mascort nega que animi l’obertura de piscines en hotels i comunitats

- A. Cerrillo

El conseller David Mascort ha denunciat l'“electorali­sme” dels alcaldes que han criticat l'últim decret de sequera del Govern, en què s'obre la porta que els ajuntament­s declarin refugis climàtics no només les piscines públiques, sinó també les piscines privades, fet que permetria obrir aquests equipament­s (en situació d'emergència) sempre que s'hi permeti l'accés de la ciutadania. D'aquesta manera, els ajuntament­s tindrien la potestat per decidir sobre l'obertura de les piscines d'hotels o càmpings, i fins i tot de comunitats de veïns.

El conseller ha precisat que aquest decret no ha estat redactat amb l'ànim o amb la intenció que els establimen­ts turístics (hotels, càmpings) o, fins i tot, comunitats de propietari­s puguin obrir les portes amb permís municipal. “Em semblaria estrany; dubto que hi hagi un ajuntament que faci una cosa com aquesta”, ha afirmat Mascort.

El conseller va afegir que aquest decret llei s'ha pactat amb les entitats municipali­stes i respon a les demandes dels ajuntament­s de l'interior del país, que necessiten donar una solució i prestar un servei de piscines a la població aquest estiu. Sobretot, pretén que aquests municipis puguin obrir la piscina municipal a l'estiu (quan hi ha temperatur­es sufocants), sempre que la considerin com un refugi climàtic. També –va adduir– s'han pres en considerac­ió els casos en què a l'extraradi del municipi hi ha un centre esportiu o colÚnies amb piscina privada que pugui fer les funcions de piscina d'accés públic.

El Govern addueix que el nou decret només volia regular l’accés a les piscines als municipis de l’interior

“Per aixÚ parlem d'equipament­s públics o privats al decret”, va dir, assenyalan­t el que justament ha generat conflicte per les ambigüitat­s i incerteses creades. La intenció és donar “l'oportunita­t que el municipi que no té piscina municipal, perÚ que disposa d'un equipament privat, el pugui fer servir com a refugi climàtic”, va insistir.

No es pot descartar que l'Ajuntament pugui arribar a un acord amb la comunitat de propietari­s per obrir la piscina, “perÚ serà responsabi­litat dels ajuntament­s decidir quins són els refugis climàtics, cosa que exigeix introduir-los al pla de sequera”, va reiterar. En aquest cas, l'Ajuntament ha de concretar amb el propietari privat les qüestions sobre les condicions de seguretat, vigilància i d'altres.

La confusió s'ha produït perquè el Govern no ha establert un règim de funcioname­nt diferent per a les activitats econÚmique­s (hotels, càmpings...). El resultat és que els propietari­s de comunitats amb piscina-refugi es podrien veure obligats a admetre l'accés de públic i cobrar per a aixÚ, fet que genera moltes incerteses.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain