La Vanguardia (Català)

Sant Jordi pren el protagonis­me a Aflamas, el restaurant d’autor de les Corts

El xef Pau Pérez proposa un menú especial que ret tribut a la llegenda de Sant Jordi, amb elaboracio­ns creatives i saboroses que es poden degustar del 20 al 28 d’abril

- NEUS DURAN

Si Passió, ànima i foc és un dels lemes d'Aflamas, aquest prestigiós restaurant d'autor de les Corts no podia deixar passar l'ocasió de retre homenatge a un dels dies més passionals de l'any, Sant Jordi. Ho fa amb un menú especial que incorpora diverses picades d'ullet a la cèlebre llegenda i que es pot degustar del 20 al 28 d'abril.

L'atractiva proposta temporal que ha dissenyat aquest apassionat dels fogons té un preu de 70 euros –incloent-hi vi i cava d'una selecció del Penedès del celler Vallformos­a– i sorprèn amb una combinació atrevida de textures i sabors. Després d'un cÚctel de benvinguda i un aperitiu especial, els comensals podran gaudir d'un trio espectacul­ar d'entrants. Obrirà el festí un brioix artesà de salmó i tÚfona blanca, esponjós i torrat, amb salmó Benfumat, mantega de tÚfona blanca, iogurt, fruites vermelles i pebre cítric. L'acompanyen un espàrrec blanc cuit a baixa temperatur­a amb salsa d'avellana, encenalls de pernil d'ànec curat i pebre fumat, i un irresistib­le cor tendre de carxofa farcit de beixamel de pernil, favetes, encenalls de pernil i pinyons.

No serà gens fàcil triar entre les tres delicioses creacions que proposa el xef com a plat principal. Presenta, per comenÁar, un farciment de carn d'au –caneló de rostit de pularda i pollastre de corral–, embolicat amb una fina pasta artesana i salsat amb una beixamel lleugera de blat de moro i tomàquet semisec. Una altra opció que farà salivar els comensals i enamorarà els més carnívors és el lletó d'Aragó desossat, rostit al carbó i acompanyat de pastanaga cítrica, iogurt amb herbes i pipes cruixents. Qui ho prefereixi també hi trobarà les millors supremes de peix de llotja a la brasa –que sempre varien segons la captura del dia– cuites amb crema de safrà i pebrot vermell.

Posaran la cirereta a l'àpat dues postres temàtiques. Les primeres estan dedicades a una de les grans protagonis­tes de la diada: batejades com La rosa, es tracta d'una escuma de xocolata blanca, maduixes, cireres i lavanda sobre crema de maracujà i gingebre confitat. Les acompanyen un brioix a l'estil torradeta de Santa Teresa amb coulis de gerds, praliné de fruita seca i gelat de vainilla; una creació inspirada en el romanticis­me que han batejat com a Plaer per a dos. Una proposta que encaixa com l'anell al dit amb una jornada tan especial.

 ?? AFLAMAS ?? Pau Pérez ha ideat un menú especial que sorprèn amb les textures i els sabors
AFLAMAS Pau Pérez ha ideat un menú especial que sorprèn amb les textures i els sabors
 ?? ?? Les picades d’ullet a Sant Jordi, com el drac o la senyera, són presents en uns quants plats
Les picades d’ullet a Sant Jordi, com el drac o la senyera, són presents en uns quants plats

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain