La Vanguardia (Català)

Solar Profit acomiada el 90% de la plantilla, 405 persones

La firma justifica l’ERO adduint la caiguda de demanda de plaques

- Blanca Gispert

Solar Profit va anunciar ahir un expedient de regulació d'ocupació (ERO) per acomiadar el 90% de la plantilla, una mesura que afectarà 405 de les 450 persones que ocupa aquesta empresa de plaques solars.

La retallada arriba després de l'ERO del setembre –que va afectar 275 persones, el 30% del total– i després de la sortida de 200 persones, “que s'han acollit a baixes voluntàrie­s i acomiadame­nts individual­s al llarg dels últims mesos”, asseguren fonts de l'empresa fundada per Roger Fern·ndez i ”scar Gómez.

Amb seu a Llinars del Vallès i cotitzada al BME Growth, Solar Profit justifica els acomiadame­nts adduint la caiguda de la demanda de la instal·lació de plaques solars en domicilis particular­es i empreses. “La moderació dels preus de l'electricit­at i la menor renda disponible derivada de l'augment de la inflació i els tipus d'interès, així com el fort augment de la competènci­a, ha creat un entorn complex i molt exigent”, argumentav­a l'empresa en anunciar el primer ERO. Al tancament de l'exercici 2023, la xifra de negoci es va situar en 66 milions i les pèrdues brutes (ebitda) van ser de 33 milions d'euros.

Ahir, al comunicat emès al BME Growth, Solar Profit reconeixia que “la dinàmica del negoci ha continuat empitjoran­t durant el primer trimestre del 2024”. Mentrestan­t, els inversors en borsa desinverti­en en l'empresa i feien caure l'acció un 41%, fins a situar-se en 0,47 euros. Aquest valor, en mínims, arriba després d'una baixada acumulada del 46% al llarg de l'últim any. Són dades que queden lluny del dia del seu debut borsari, el desembre 2021, quan l'empresa estava en ple creixement a causa del boom de l'energia fotovoltai­ca a les llars.

Amb l'ERO al 90% de la plantilla i el mantenimen­t de 45 llocs de treball, Solar Profit vol garantir el futur del negoci retallant despeses i canviant el model de negoci. En aquest sentit, abandonarà el muntatge propi de les plaques solars, de manera que subcontrac­tarà aquesta activitat a terceres empreses i se centrarà en el disseny de les instal·lacions.

A més, al comunicat la companyia apunta a la necessitat de refinanÁar el deute amb un pla diferent al que proposen les entitats financeres, ja que, segons indica, Solar Profit estaria oberta a l'entrada de fons per recapitali­tzar la societat. Segons l'informe financer del primer semestre del 2023, l'últim disponible, Solar Profit acumula un passiu de 58 milions d'euros davant entitats financeres, proveïdors i altres creditors.c

La companyia vol refinançar el seu deute amb les entitats financeres i els proveïdors

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain