La Vanguardia (Català)

Albiach reclama passar a l’ofensiva contra l’extrema dreta

-

Si la campanya del 12-M fos una partida de pòquer, Comuns Sumar la va engegar amb un trio amb què espera activar els seus votants i pescar entre els indecisos: no al quart cinturó, no a l’ampliació de l’aeroport del Prat i no al Hard Rock. Però ahir, després d’enviar un missatge de suport als membres del Govern central, la candidata, Jéssica Albiach, va reclamar passar “a l’ofensiva per defensar la democràcia”. Amb el president Pedro Sánchez sospesant la dimissió davant les acusacions a la seva parella, Albiach va exposar que “és el moment de plantar cara a la dreta, l’extrema dreta i les seves mentides”. Va recordar que aquest assetjamen­t abans l’han patit independen­tistes, Ada Colau, Mónica Oltra, Irene Montero i Pablo Iglesias.

Hores abans, el seu número dos, Lluís Mijoler, se les va tenir molt seriosamen­t amb els simpatitza­nts de Vox que van impedir un debat organitzat per una associació estudianti­l perquè el seu partit no hi estava convidat. A plens pulmons, els va etzibar: “Feixistes, l’únic que voleu és posar fi a la democràcia i aquí diem prou!”.

Els comuns van començar la campanya a Reus, on van reunir els caps de llista de les quatre províncies. En aquesta ciutat van treure bons resultats a les generals i volen arrossegar votants a les catalanes. Com era previsible, van fer especial recalcamen­t en la seva ferma oposició al Hard Rock. “Senyor Aragonès, no volem un macrocasin­o. A Tarragona no volem jugar-nos els diners a la ruleta”, va dir la número u per Tarragona, Yolanda López.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain