La Vanguardia (Català)

Nadal es passeja al debut a Madrid

Va derrotar Blanch amb facilitat

-

El mallorquí s’enfrontarà a la segona ronda a De Miñaur, el seu botxí al Trofeu Godó

Cada partit és ara mateix un regal per a Rafa Nadal, que viu amb certa resignació el lent però irremeiabl­e comiat del tennis. Ahir va guanyar uns quants dies més de vida a la pista després de despatxar Darwin Blanch amb una victòria fàcil i ràpida (tot just una hora) al debut al seu últim Mutua Madrid Open. Aquest imberbe adolescent de 16 anys i 1,91 d’alçària, amb un futur esperançad­or però un present limitat, es va agenollar tot just va sortir a la pista. Els nervis que van provocar el rival i l’escenari al deixeble de Ferrero a la Ferrero Tennis Academy van ser una enorme llosa. Massa fàcil fins i tot per a aquest Nadal (6-1 i 6-0).

El partit gairebé no va tenir història. El mallorquí només va necessitar ser a la pista per dominar el número 1.023 del circuit. “He estat correcte i feliç. Això em dona l’oportunita­t de jugar un partit més a Madrid, que per a mi significa molt”, va celebrar Nadal.

Blanch, de pare espanyol, sí que va sorprendre amb un fantàstic servei, que li va servir per no anar-se’n de buit. L’americà nascut a Florida és habitual company d’entrenamen­ts d’Alcaraz. Tot i això, encara no s’ha forjat a l’ATP i el partit d’ahir era el segon que disputava al circuit, després d’haver-se estrenat fa un mes a Miami, contra Machac. El mallorquí, cinc vegades campió a Madrid, es va aprofitar de tot plegat i va anar sumant jocs sense gaire dificultat, de manera que va deixar els errors i l’ansietat consumissi­n el rival.

Després de la breu tornada a Barcelona, el jugador mallorquí necessita acumular minuts de qualitat a la pista per poder emprendre empreses més serioses al llarg del torneig, com ho serà el rival en segona ronda. L’australià Alex de Miñaur, precisamen­t el seu botxí al Godó (7-5 i 6-1 ), serà la veritable pedra de toc que mesuri el nivell del campió espanyol. “La setmana passada no va poder ser. Serà molt difícil, però tinc l’oportunita­t de tornar a jugar. És un regal”, va revelar Nadal, que no es rendeix. “Intentaré ser competitiu. Ell està jugant a un nivell molt alt aquesta temporada. L’altura de Madrid l’afavorirà, però jo he de seguir el meu camí. Vull continuar millorant. Per a mi és una oportunita­t i faré tot el que sigui possible per guanyar”, va revelar.•

 ?? ?? Rafa Nadal celebrant un punt contra Darwin Blanch
Rafa Nadal celebrant un punt contra Darwin Blanch

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain