La Vanguardia (Català)

Feijóo situa Catalunya com la “terra prioritàri­a” passi el que passi el 12-M

El líder del PP vincula les catalanes i europees per fer fora Sánchez i Puigdemont

-

La campanya de les catalanes, que s’acaba avui, i la de les europees del 9-J van convergir ahir a Barcelona en el PP amb missatges que basats en estratègie­s semblants. Alberto Núòez Feijóo va tancar l’acte de presentaci­ó de la candidatur­a subratllan­t que Espanya ha d’anar a votar al juny “en legítima defensa”. Una “legítima defensa” per fer front a l’egoisme de Pedro S·nchez, va dir, i contra la “ideologia excloent” de l’independen­tisme.

La presentaci­ó de la candidatur­a europea, que encapÁala Dolors

Montserrat, i a la qual va assistir també el president del PPE, Manfred Weber, buscava també una última empenta per a Alejandro Fern·ndez. Feijóo va subratllar que tot el partit està amb el candidat, i va explicar que el pas que es farà diumenge serà “gran o molt gran”, en un partit de conviccion­s fermes. El PP, en un moment en què moltes enquestes apunten que Vox aguanta, defensava la importànci­a de “consolidar un projecte”. El líder popular, com va fer fa sis dies, va destacar la necessitat d’unir el vot per evitar que es perdin escons.

A la tarda Feijóo va visitar Tarragona per quarta vegada a la campanya en un míting en què es va endinsar en aquesta aposta de construcci­ó d’un projecte a llarg termini, i va assenyalar que passi el que passi diumenge, Catalunya serà la seva “terra prioritàri­a” a partir del 12-M. Una aposta que té a veure amb la forÁa que necessita entre l’electorat català si vol arribar a la Moncloa.

“No es tracta de treure un gran resultat, que el tindrem –va destacar–, sinó que el PP de Catalunya sigui el gran referent del centredret­a català”. Un projecte que va qualificar de “reformista” per posar fi al “declivi de Catalunya” i “ressituar-la” al capdavant d’Espanya.

El president del PP va assenyalar que igual com ningú no podrà impossibil­itar un català que sigui català, no es podrà trencar mai Catalunya i Espanya “que han estat units durant segles”. Feijóo s’ha implicat molt a fons a la campanya que avui conclou, i avui divendres serà també al míting de tancament.

Alejandro Fern·ndez, en aquesta línia discursiva, també va indicar que el 12-M es posarà la primera pedra per posar fi al separatism­e i a Pedro S·nchez, i perquè el PP arribi a la Moncloa. El candidat va fer especial èmfasi en el fet que, a més de canviar la gestió, el seu compromís essencial és que “mai més ningú no faci sentir cap català estranger a la seva terra com va passar durant el procés”.

Arribaven els últims missatges dels populars continuant el guió d’una campanya moderada centrada

Weber, president del PPE, diu que Espanya necessita un “estadista i no un showman” com Sánchez

en la necessitat d’obrir una nova etapa després del procés –del qual fan cÚmplices també el PSC– , i en realitat, al matí el discurs més dur va ser el que va fer Weber, que s’ha enfrontat públicamen­t amb Pedro S·nchez amb l’agre debat que van sostenir al Parlament Europeu sobre l’amnistia. El dirigent alemany va fer referència al període de reflexió que es va prendre el president espanyol, va assenyalar que cap primer ministre europeu no s’absentaria mai de les seves funcions. “Espanya necessita un home d’Estat i no un showman”. També va lamentar que “terroriste­s condemnats” puguin aconseguir la llibertat.c

 ?? ?? Feijóo va presentar la candidatur­a a les eleccions europees al recinte modernista de Sant Pau
Feijóo va presentar la candidatur­a a les eleccions europees al recinte modernista de Sant Pau

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain