La Vanguardia (Català)

Aragonès reclama concentrar en ERC el vot catalanist­a i independen­tista

El partit critica Illa i Puigdemont, alhora que demana de refer la unitat amb Junts

-

En una campanya en què Pere Aragonès ha criticat Junts un dia rere l’altre i a tort i a dret, ahir, al Palau de Congressos de Barcelona, va ser la primera vegada que Esquerra va apel·lar de manera clara a la unitat independen­tista. Va arribar amb Marta Rovira, secretària general dels republican­s, i en la primera ocasió que ha intervingu­t en directe des de Suïssa durant la cursa electoral. La capital catalana també va ser escenari de l’apel·lació al vot catalanist­a, especialme­nt al que, segons el president, tradiciona­lment havia optat pel PSC.

“Que cap vot catalanist­a no vagi al PSC”, va clamar el candidat d’ERC. Un PSC que va jutjar “el més espanyolis­ta de la histÚria”. No es va conformar amb aquesta bossa de vot. Va sol·licitar també la confianÁa de tot l’independen­tisme i de l’electorat d’esquerres i progressis­tes, com anteriorme­nt havia demanat Marta Vilalta, cap de llista per Lleida dels republican­s, en la intervenci­ó amb les números u de Girona i Tarragona, Laia Caòigueral i Raquel Sans, respectiva­ment.

Poc abans Rovira llanÁava una altra proclama: “Volem refer confiances” amb l’independen­tisme. La dirigent creu que la prÚxima aprovació de la llei d’Amnistia hi ha d’ajudar.

Aragonès es va cenyir al guió. Va tornar a comparar Salvador Illa amb Inés Arrimadas, i a acusar el PSC d’haver substituït la C de Catalunya de les seves sigles per la C de Ciutadans. I va carregar contra Junts per afirmar que al Govern hi falta lideratge. El líder republicà va fer servir les contradicc­ions que percep als postconver­gents quan, per exemple, “al matí Puigdemont diu que el Hard Rock no és el seu model i a la tarda el número tres, Josep Rull, diu que el Hard Rock és turisme familiar”.

ERC va celebrar ahir el seu acte més multitudin­ari. Va tenir uns quants ingredient­s: unes 2.000 persones que ho van aplaudir gairebé tot sense parar al crit a vegades de “president”, “llibertat” i “independèn­cia” i la participac­ió del cap de llista d’EH Bildu en les eleccions basques, Pello Otxandiano. Aragonès va presumir quan va exaltar a plens pulmons la seva obra de Govern amb tots els seus consellers a l’escenari. El 12 de maig compararan bíceps amb els altres contendent­s.

Va semblar un homenatge al Govern. Més encara quan Tomàs Molina, el meteorÚleg que s’ha enrolat a la llista d’ERC per a les eleccions europees, s’encomanava a la Moreneta per a les prÚximes conteses electorals.

El Palau de Congressos també va ser testimoni d’un Oriol Junqueras ben exultant. Va apel·lar a l’amor propi. Ho va fer constatant i dient que cada vegada que ERC ha guanyat unes eleccions “les enquestes juraven i perjuraven” que no guanyarien.c

Oriol Junqueras apel·la a l’amor propi per capgirar les enquestes el 12 de maig

 ?? Àlex Garcia ?? Pello Otxandiano (EH Bildu), Pere Aragonès i Oriol Junqueras ahir a Barcelona
Àlex Garcia Pello Otxandiano (EH Bildu), Pere Aragonès i Oriol Junqueras ahir a Barcelona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain