La Vanguardia (Català)

Els comuns condicione­n l’entrada al Govern a suspendre relacions amb Israel

-

Els comuns van afgeir ahir una altra condició per formar l’executiu d’esquerres a què aspiren després del 12-M. “Jéssica Albiach arribarà a un govern progressis­ta i posarà com a condició immediata suspendre relacions amb Israel”, va assenyalar ahir l’exalcaldes­sa de Barcelona Ada Colau. Vestida amb mocador palestí, va carregar contra ERC: “És immoral que Pere Aragonès no hagi trencat relacions amb Israel davant aquest genocidi”.

Així doncs, la llista de condiciona­nts es va ampliant. Ja eren coneguts l’impuls a les polítiques d’habitatge i la negativa al quart cinturó, al Hard Rock i a l’ampliació del Prat.

Tot va passar a Blanes, on els comuns i tots els seus precedents polítics tenen certa tradició. Minuts abans que Colau va intervenir Albiach, que es va reivindica­r com l’“única garantia d’un govern de progrés”. “Els comuns anem de cara, si ens voteu podeu estar tranquils”, va assenyalar la candidata de Comuns Sumar per diferencia­r-se del PSC i ERC, a qui va retreure “no tancar la porta” a Junts de cara als pactes després del 12-M. Ella s’ha mostrat gairebé cristal·lina referent als pactes des de l’inici de la precampany­a: vol un pacte d’esquerres per fer polítiques progressis­tes, no a qualsevol preu.

Per erigir-se en una mena d’esquerra de debÚ, Albiach també es va envoltar de la ministra de Joventut i Infància i candidata a liderar IU, Sira Rego. La sala de plens del municipi, no excessivam­ent gran, es va quedar petita. Rego, valenciana com Albiach, perÚ que va ser primera tinenta d’alcalde de Rivas Vaciamadri­d, feu madrileny a l’esquerra del PSOE, va animar els presents a “no resignar-se davant el pacte de l’asfalt”, també sobre una hipotètica sociovergè­ncia renovada.

L’acte de Blanes, punt d’importants lluites sindicals amb la fàbrica SAFA com a exponent, va ser el tancament de campanya de Comuns Sumar a Girona, on entenen que tenen possibilit­ats d’obtenir representa­ció parlamentà­ria amb Eloi Badia com a número u. “Salvador Illa és un negacionis­ta climàtic convenÁut”, va etzibar Badia al candidat del PSC. També va atacar altres adversaris. “És inaudit que ERC i la CUP ens diguin que cal donar la clau del país a Junts”, va insistir.c

 ?? Gerard Artigas / ACN ?? Albiach ahir a Blanes
Gerard Artigas / ACN Albiach ahir a Blanes

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain