La Vanguardia (Català)

Europa, pendent d’una ouija

- Isabel Gómez Melenchón

Irlanda és conscient que si mata els seus televident­s no quedarà ningú per votar-los, oi?”. El tuit de @blue_boot és el millor que hem llegit a xarxes sobre la, diguem-ne, canÁó, intervenci­ó o instal·lació artística, com es vulgui, que els irlandesos han portat a Eurovisió i que aconseguir­à que aquesta escriventa abandoni per unes hores el canal Dark perquè el que se serveix a l’escenari suec fa més por.

Europa, pendent d’una ouija. Pop, la ouija, com defineix la seva música la cantant irlandesa Bambie Thug, una bruixa, que tampoc no ho diem nosaltres sinó ella, i des d’aquí humilment desitgem que no n’hi hagi per a tant, perquè entre unes coses i altres, el conjur satànic de la seva posada en escena, que tampoc no ho diem nosaltres sinó ella i a més ho podeu veure a YouTube, i com que hi ha el Telenotíci­es, doncs potser la fi del món arriba abans de l’esperat.

El títol de la canÁó: Doomsday blue, traduïble per tristesa o blau apocalípti­c. Si voleu fer un complet després del cercle d’espelmes a terra, a Netflix teniu un documental molt treballat sobre els dinosaures, aquests que, tard o d’hora, tornaran a poblar la Terra.

“Les senyores connectant ara amb La 2 per veure la seva missa de 22.00 i es troben amb Irlanda”. @SandraEval­i acompanya el seu tuit amb la cara de sorpresa d’una col·laboradora de Sálvame, que suposem considera l’epítom de la senyora que connecta i tal i tal.

Continua la batalla cultural a xarxes, perÚ aquesta vegada no estan tan clars els bàndols. @alexisroml­oz recorda que fins i tot l’escenÚgraf del malefici (no ho diem nosaltres, ho diu ella) és espanyol. I l’acompanya amb un fotomuntat­ge de la font de Cibeles amb banderes espanyoles i une Bobe Esponje ídem (suposem que passava per allà).

“Crown the witch” (coronar la bruixa), deia el cos de Thung. “Quin mal rotllo Irlanda a Eurovisió, hi falta el pin de l’Agenda 2030” (@moscardol). “Irlanda s’ha d’endur el micrÚfon de vidre i la meva ànima si vol” (@elhijodela­yoli). “No tinc proves ni tampoc dubtes que Bambie Thug d’Irlanda és la de Sex Education” (@manucamino­lopez).

Les banyes (attrezzo) de Bambie Thug i el seu ballarí han catapultat Irlanda a les xarxes, perÚ hi ha altres trendings sobre aquell país, com el suport del seu Govern al reconeixem­ent de Palestina i les manifestac­ions en contra de la immigració. La ouija de què està pendent Europa és, en realitat, una altra.c

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain