La Vanguardia (Català)

El mític Bulevard Rosa es transforma en un nou museu immersiu

El nou espai, batejat com a White Rabbit, obrirà dimarts al passeig de Gràcia

- Jesús Sancho Barce ona

Les mítiques galeries Bulevard Rosa del passeig de Gràcia, tancades des del 2018, es transforme­n en un museu immersiu. L’espai, batejat com a White Rabbit, obrirà les seves portes al públic la setmana que ve en una de les artèries comercials i turístique­s per excel·lència de la ciutat amb una proposta que barreja l’última tecnologia, l’art i la cultura catalana. Aquestes galeries, record nostàlgic de diverses generacion­s de barcelonin­s, es van inaugurar en un ja llunyà 1978 amb una identitat prÚpia amb nombroses i petites botigues de proximitat amb un tracte personalit­zat.

El Bulevard Rosa va viure els seus anys daurats als vuitanta i noranta, sent un referent i part de l’essència del passeig. Amb l’aterratge de les grans marques de moda, les botigues low cost i la irrupció de la venda per internet, el model comercial de les

L’antic centre comercial, tancat el 2018, dona pas a un lloc que barreja tecnologia, art i cultura local

galeries a la ciutat ha anat sucumbint, llevat de casos comptats. Una de les últimes metamorfos­is que s’ha donat a conèixer han estat les antigues galeries Wagner del Turó Park que renaixeran com a complex de grans empreses.

Darrere el nou projecte al passeig de Gràcia hi ha Kike Vives, el net d’Enrique Vives, l’impulsor del Bulevard Rosa. Recorda el seu avi com “un visionari” que va contribuir a dinamitzar el passeig “quan no tenia el reconeixem­ent i protagonis­me d’avui dia”. Ara aposten per una iniciativa innovadora en què “es pot gaudir de la cultura, perÚ també des de l’Úptica de l’entretenim­ent”. El nou espai s’ha adequat després de vuit mesos d’obres. En total, 1.300 m2 i deu instal·lacions artístique­s. No es tracta d’un museu tradiciona­l en voga. El visitant ha de venir amb la ment oberta i viure l’art activament. El local, dissenyat amb sostres baixos, recrea com si s’entrés a un cau. Algunes de les propostes artístique­s són interactiv­es amb el segell de la Fura dels Baus i reviuen, per exemple, la cerimÚnia inaugural dels Jocs Olímpics del 1992. La realitat virtual també està present i el visitant pot formar part d’un castell o d’una colla de diables en un correfoc. Hi ha més protagonis­me de la cultura popular amb un caganer daurat gegantí o una mostra de capgrossos, alguns dels quals amb una imatge contemporà­nia amb tatuatges i pírcings, obra de l’escultor Carles Piera. Una altra instal·lació immersiva d’art digital reinterpre­ta amb intel·ligència artificial elements tan caracterís­tics de l’arquitectu­ra modernista com el trencadís, els vitralls i espais icÚnics de la ciutat, des de la Sagrada Família fins a les fonts de Montjuïc.

Les obres han estat ideades per artistes barcelonin­s o vinculats a la ciutat. Un d’ells és l’artista urbà TVBoy. Ell ha reproduït en una paret del local una de les seves obres de carrer més conegudes: l’icÚnic petó entre Leo Messi i Cristiano Ronaldo. El nou espai obrirà al públic el 14 de maig. Les galeries Bulevard Rosa donen pas al White Rabbit.

 ?? Paula Sama ?? Una de les instal·lacions del nou museu interactiu del passeig de Gràcia
Paula Sama Una de les instal·lacions del nou museu interactiu del passeig de Gràcia
 ?? Paula Sama ?? L’artista urbà TVBoy davant d’una de les seves obres exhibides
Paula Sama L’artista urbà TVBoy davant d’una de les seves obres exhibides

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain