La Vanguardia (Català)

Territori ordena retirar 89 bungalous d’un càmping de la Costa Brava

- Sílvia Oller Girona

El Departamen­t de Territori ha ordenat enderrocar 89 bungalous i quatre piscines del càmping La Ballena Alegre de Sant Pere Pescador (Alt Empordà) arran de la denúncia d’un particular. En la resolutamb­é ció, signada per la consellera Ester Capella el 22 de febrer, s’hi al·lega que aquestes infraestru­ctures són en sÚl no urbanitzab­le de protecció especial i es van aixecar sense tenir la llicència municipal necessària.

En aquesta mateixa resolució s’informava la propietat que en el termini d’un mes, a partir de l’endemà de la notificaci­ó, s’hauria d’enderrocar, cosa que encara no ha passat perquè els propietari­s del càmping van presentar fins a cinc recursos de reposició que la conselleri­a està estudiant.

L’expedient també incloïa un procedimen­t sancionado­r, atès que els fets es consideren com a “falta molt greu”. La multa està en espera perquè actualment hi ha un procedimen­t judicial obert.

El càmping La Ballena Alegre ha assegurat mitjanÁant un comunicat que “sempre s’ha actuat des de la legalitat” i que no descarten la via del contenciós administra­tiu.

L’alcalde de Sant Pere Pescador, Pere Badosa, ha admès que algunes de les més de 300 edificacio­ns que l’establimen­t turístic té actualment es van aixecar sense permís. “Serien un màxim de 40, al seu moment ens van demanar llicència; se’ls van fer unes peticions que no van contestar. Per tant, estarien en una espècie de llimbs”, ha manifestat Badosa en declaracio­ns recollides per l’Agència Catalana de Notícies.

L’alcalde defensa l’actuació municipal i diu que totes les llicències que s’han anat concedint des que als setanta es van comenÁar les primeres construcci­ons s’han atorgat segons “les disposicio­ns transitÚri­es dels plans directors”. “Consideràv­em que tot era correcte”, esgrimeix.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain