La Vanguardia (Català)

EL DIETARI D'‘EL MóN'

- Jordi BastÈ

Setmana 36

Un madrileny i un danès parlant el català el mateix dia en el programa, el cara a cara entre el comissari Villarejo i Sandro Rosell, un dels autors més venuts al món ens visita, Joel Dicker, una tertuliana a qui li demano perdó i Eurovisió

DL DILLUNS

Michel / Viggo Mortensen

Parlem amb Michel, entrenador de l'equip de moda del futbol europeu, el Girona que dissabte va firmar l'accés a la Champions de la pròxima temporada. Michel entrena el Girona des de l'estiu del 2021. Nascut a Vallecas, en menys de tres anys parla el català. Dues hores més tard rebem Viggo Mortensen per presentar el magnífic western Hasta el fin del mundo. Nascut a Dinamarca, amb infantesa a l'Argentina i amb vida a Madrid, Viggo parla català. Curiós: un madrileny i un danès parlant en català.

DT DIMARTS

José Manuel Villarejo / Sandro Rosell

Sandro no té por. Té ganes d'encarar l'excomissar­i Villarejo i arribar fins al final pel mal que li han fet. Sandro saluda Villarejo i Villarejo saluda Sandro, tot de manera civilitzad­a. Villarejo fa broma, diu que no li agrada el futbol però que ha anat a la llotja del Bernabeu i que allà és on es cou tot. Sandro somriu però li fa un tercer grau a Villarejo. En aquesta conversa s'observa clarament com aquell govern del PP va decidir, gairebé per sorteig, a qui enfonsar en nom de la unitat d'Espanya.

DC DIMECRES

Joel Dicker

…s la tercera vegada que parlo amb Joel Dicker cara a cara. Recordo com vaig gaudir llegint La veritat sobre el cas Harry Quebert (2012) i com em va fascinar conèixer-lo quan tenia només 27 anys i va escriure aquell best-seller. Ara, amb 40, Dicker ve a presentar Un animal salvatge, novel·la que ha conquerit les vendes de Sant Jordi en català i en castellà. Amb Dicker ens uneix el TOC (trastorn obsessiu compulsiu). Diu que les superstici­ons el dominen, no pot trepitjar certes línies o posa música quan escriu (mai en francès).

DJ DIJOUS

Conchi Veray

A l'equip d'El Món a RAC1 ens dolen unes declaracio­ns de la directora de campanya del PP, Dolors Montserrat, dient aquesta setmana que l'exclusiva de dilluns en què vam demostrar amb documents que Rajoy sabia de l'existència de l'operació Catalunya era una cortina de fum mediàtica. La tertuliana del programa Conchi Veray és amiga de Dolors i li critico les paraules que va dir. Però perdo la raó per la boca atacant Conchi per la seva amistat amb Dolors. Li demano disculpes per antena i les hi reitero avui aquí.

DV DIVENDRES

Eden Golan

Quan llegeixin aquestes línies ja sabrem el guanyador d'Eurovisió. Fa dos anys, quan va guanyar Ucraïna, em vaig queixar que estem convertint un festival musical en un pergamí polític. …s probable que a la gala d'aquest dissabte hagi passat el mateix amb la participac­ió d'Israel i les votacions telemàtiqu­es. La cantant Eden Golan ha presentat una canÁó, segons el meu dubtós gust, dolenta, però millor que l'enganxosa Zorra del duo Nebulossa. Veurem què passa l'any que ve.

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain