La Vanguardia (Català)

Ets tu o soc jo? Clons famosos

Les semblances entre algunes estrelles protagonit­zen divertides anècdotes

- Elena Castells

La ciència constata que tenir un doble en alguna part del món és cada vegada més probable perquè compartim fragments d'ADN. Només posant la lupa al microunive­rs de Hollywood, és sorprenent veure com algunes estrelles s'assemblen entre elles. Recentment, les actrius Kate Winslet i Cate Blanchett explicaven divertides que sovint les confonen. Més que per la semblanÁa física, deu ser per la coincidènc­ia del nom, però la qüestió és que els passa sovint.

“M'ho diuen sempre. La gent em diu: ‘Ets tu? Ets tu?', i jo dic: ‘Sí, crec que sí'. I després em diuen: ‘Em vas encantar a Titanic'”, va explicar Cate Blanchett, de 54 anys, fa unes setmanes al programa The Graham Norton show. Dies després, Winslet, de 48 anys, va admetre que això també li passa a ella. Quan li van preguntar com gestionava aquestes situacions, la protagonis­ta de Titanic va respondre per totes dues. “Doncs bé. Jo dic: ‘Oh, moltes gràcies'. I ells diuen: ‘Em vas encantar a Elizabeth', i jo dic: ‘Gràcies. Que amable'”. Winslet va afegir que, tot i l'equivocaci­ó, accepta ferse selfies amb les persones que s'equivoquen. “Que et confonguin amb Cate Blanchett és un gran compliment”, va assegurar entre rialles.

L'últim a compartir una anècdota d'aquest estil ha estat l'actor Josh Lucas, conegut entre d'altres per Sweet home Alabama, Posidó i Le Mans ’66, que va explicar que gairebé es baralla amb un fan perquè el va confondre amb Matthew McConaughe­y. “La història més estranya que tinc és que una vegada gairebé em barallo amb un noi perquè em vaig negar a signar el seu autògraf perquè bàsicament em deia: ‘Ei, Matthew McCo

Kate Winslet i Cate Blanchett han explicat que les confonen constantme­nt

naughey, necessito que signis aquest autògraf'”, va dir l'actor, de 52 anys. “Vaig pensar: ‘No soc Matthew McConaughe­y'”. El fan hi va continuar insistint i Lucas recorda que li va dir: “Ets un imbècil, McConaughe­y”. “Es va tornar cada vegada més estrany. El noi literalmen­t va comenÁar a cridar-me al carrer, però li estava cridant a McConaughe­y”, continua. “Això va ser molt estrany”. Mirant cap enrere, Lucas admet que “hauria d'haver signat l'autògraf”.

Més que acostumade­s que les confonguin estan les dues pèlroges més famoses de Hollywood: Jessica Chastain i Bryce Dallas Howard. En el seu cas, fins i tot el pare de la segona, el director de cinema Ron Howard, va arribar a confondrel­es. Abans que totes dues coincidiss­in a la pel·lícula Criadas y señoras, Chastain era en una botiga Apple i va resultar que Ron Howard també. “Quan vaig passar a prop d'ell, un dels meus amics em va dir que s'havia girat i havia dit a un dels seus acompanyan­ts: ‘Crec que acabo de veure la Bryce'”, va explicar la protagonis­ta d'Interstell­ar, que també va explicar que abans que la seva carrera enlairés, “estava anant en metro i em vaig trobar una fotografia de la Bryce en una revista. Era una imatge molt petita i juro que el primer que vaig pensar va ser: ‘Per què aparec en aquesta revista?'”.

En una altra ocasió, uns desconegut­s es van acostar a felicitar-la pel seu últim treball interpreta­tiu i, després d'uns minuts de conversa, l'aleshores

jove Jessica es va adonar que no es referien al seu paper en una petita producció teatral que estava representa­nt aleshores, sinó a la pel·lícula El bosque ,de M. Night Shyamalan, que per descomptat protagonit­zava Bryce Dallas Howard. Les constants confusions els han fet arribar a un acord: totes dues signaran autògrafs com l'altra i acceptaran compliment­s encara que no siguin per a elles.

Altres semblances més que raonables, les protagonit­zen les actrius Mila Kunis i Sarah Hyland; Demi Moore i Jennifer Conelly; Natalie Portman i Keira Knightley; Alicia Silverston­e i Maggie Lawson; Zoe Saldana i Thandie Newton; i els actors Javier Bardem i Jeffrey Dean Morgan, i Elijah Wood i Daniel Radcliffe.c

Primera vegada que una adaptació d'Agatha Christie té un jove heroi negre i amb una trama cultural racialitza­da de fons. A l'Anglaterra del 1954, el jove Fitzwillia­m (David Jonsson) coneix en un tren la senyora Pinkerton (Penelope Wilton), que li revela que hi ha un assassí al seu tranquil poble. Ella va cap a Scotland Yard per reportar els tres assassinat­s que creu que hi ha hagut. Quan baixen del tren, la senyora Pinkerton té un misteriós accident i mor. Marcat per l'incident, Fitzwillia­m s'enfronta a un dilema moral i decideix buscar respostes.

Primera adaptació d’Agatha Christie amb un heroi negre

 ?? ?? GTRES GTRES Kate Winslet Cate Blanchett
GTRES GTRES Kate Winslet Cate Blanchett
 ?? ?? Bryce Dallas Howard Jessica Chastain GTRES GTRES
Bryce Dallas Howard Jessica Chastain GTRES GTRES
 ?? ?? JAVIER BARDEM JEFFREY DEAN MORGAN GTRES GTRES
JAVIER BARDEM JEFFREY DEAN MORGAN GTRES GTRES
 ?? ??
 ?? ?? ELIJAH WOOD DANIEL RADCLIFFE GTRES GTRES
ELIJAH WOOD DANIEL RADCLIFFE GTRES GTRES
 ?? ?? JOSH LUCAS PHILLIP FARAONE / AFP Matthew McConaughe­y Eric Jamison / ©GTRESONLIN­E
JOSH LUCAS PHILLIP FARAONE / AFP Matthew McConaughe­y Eric Jamison / ©GTRESONLIN­E
 ?? ?? Demı Moore GTRES Jennıfer Connelly GTRES
Demı Moore GTRES Jennıfer Connelly GTRES
 ?? ?? THANDIE NEWTON Zoe Saldana GTRES GTRES
THANDIE NEWTON Zoe Saldana GTRES GTRES
 ?? ?? Mıla Kunıs Sarah Hyland Insta ram OConnor-Arroyo/AFF-USA.com / GTRES
Mıla Kunıs Sarah Hyland Insta ram OConnor-Arroyo/AFF-USA.com / GTRES
 ?? movistar PLUS+ ?? AGATHA CHRıSTıE: MATAR ES F¡CıL
movistar PLUS+ AGATHA CHRıSTıE: MATAR ES F¡CıL

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain