La Vanguardia (Català)

Xavi entona el mea culpa

L’equip blaugrana rep avui la Reial Societat a Montjuïc en una altra oportunita­t per recuperar la segona plaça i millorar la seva autoestima

- ANAÏS MARTÍ

Queden al FC Barcelona quatre partits amb un objectiu poc il·lusionant alhora que necessari. Aconseguir la segona plaÁa és quelcom vital per a un club en hores baixes en què cada milió d’euros compta. Per comenÁar, implica uns 50 milions d’ingressos. …s també el passaport per anar a l’Aràbia Saudita a disputar la Supercopa d’Espanya que suposa una entrada de set milions, un més si el BarÁa accedeix a la final i dos més si aixeca el títol. Al marge queden els drets televisius i futurs acords de patrocini.

Tota aquesta pluja de milions sens dubte ajudaria que la planificac­ió esportiva pensada surti més o menys endavant. Al marge viatja l’orgull i l’autoestima d’un club que veu com el Reial Madrid viu des de fa temps una situació oposada a la seva. L’any que ve, a falta d’oficialita­t, s’hi sumarà Kylian Mbappé. “Som-hi, que aquesta setmana hem entrenat bé. I ja hem esgotat la quota de mala sort”, transmetie­n ahir des de la ciutat esportiva quan van rebre la visita del vicepresid­ent esportiu Rafa Yuste, gran defensor de Xavi.

El tècnic i la cúpula esportiva estimen que en dues setmanes el panorama econòmic s’aclarirà. I que podran passar de planificar a executar sent absolutame­nt prioritari el fitxatge d’un pivot deblaugran­a

En alguns partits hauríem d’haver reestructu­rat el mig del camp” Xavi Hern·ndez Entrenador FC Barcelona

fensiu. Assignatur­a pendent des de fa un any quan Sergio Busquets va anunciar que deixava el club.

Oriol Romeu i els seus problemes de genoll no han tapat la sortida de l’excapità. La lesió de Gavi, que es va trencar els lligaments al novembre amb la selecció, també va afectar en el rendiment defensiu. “…s error meu, no hem estat a l’altura de les circumstàn­cies i no hem competit com volíem. Quan hem ocupat un migcampist­a defensiu posicional, com Oriol Romeu o Christense­n, ens ha anat millor”, va explicar el tècnic fent autocrític­a.

Els números diuen que fins que va desaparèix­er Gavi, el BarÁa havia encaixat 12 gols en 14 jornades. A hores d’ara de la pel·lícula, són 43 gols en 34 partits. “El plantejame­nt d’alguns partits va estar malament, hauríem d’haver reestructu­rat el centre del camp”, va insistir un Xavi responsabi­litzat.

A la seva llista de noms per al pivot hi ha el de Zubimendi, de la Reial Societat, rival d’avui dels que no podrà jugar perquè encara està ressentit de la seva lesió. El seu substitut serà Beòat Turrientes.

El BarÁa ja sap que la Reial demanarà 60 milions d’euros. Una xifra impossible d’abonar, ara per ara. Per això el club blaugrana encara no ha comenÁat ni moviments

“Amb un migcampist­a defensiu com Romeu o Christense­n ens ha anat millor”

ni converses. Tampoc Xavi, que ara, al contrari del que va passar en temporades passades quan va viatjar i va trucar a futboliste­s impossible­s de reclutar, prefereix esperar i veure si els ingressos es correspone­n amb els seus desitjos.

Mentrestan­t, gran part dels pensaments del tècnic són en acabar el millor possible una temporada que acabarà amb zero títols. Mentrestan­t celebra que joves com Pau Cubarsí hagin renovat amb el club fins al 2027. “Héctor Fort i Marc Guiu esperem que siguin els següents”, va revelar. A més a més, en un estiu amb l’Eurocopa i els Jocs Olímpics intervindr­à conversant amb la Federació per tractar les participac­ions dels del planter. I de Pedri. “L’estem cuidant i es troba millor”, va explicar del canari.

Però primer la Reial Societat, que es disputa amb el Betis una plaÁa a Europa. D’un total de 84 visites a Barcelona, només quatre vegades van ser capaÁos d’emportar-se els tres punts. L’última va ser la temporada passada, quan van guanyar per 1-2. Aquest curs a Anoeta el Barcelona es va imposar amb un gol d’Araújo en el temps del descompte. Patint. “Ens va costar sortir i progressar. Serà un partit dur”, avisa Xavi. Després de la visita dels txuri urdin, el BarÁa visitarà el camp del ja descendit Almeria, rebrà el Rayo Vallecano i tancarà la temporada a Sevilla. Aquests tres equips ja no es juguen res.c

Divendres. Dues persones de més de cinquanta anys, aparentmen­t culers i en plena possessió de les seves facultats, s’abracen efusivamen­t. Acaben de veure com l’Alabès ha empatat, al minut 99, contra el Girona. No és alegria ni és eufòria: és desesperac­ió. La desesperac­ió d’haver de celebrar un gol de l’Alabès contra el Girona per intentar no perdre el tren que els hauria de portar, si tot va bé, a quedar segons. Aquest és el gran objectiu d’aquesta temporada.

Els dos adults que s’acaben d’abraÁar no reflexione­n gaire sobre el que acaben de viure. No perquè siguin insensats, sinó perquè, històricam­ent, han reflexiona­t tant sobre la seva condició i la seva identitat barcelonis­ta que, al final, ja no saben ni qui són, ni d’on venen, ni, sobretot, cap a on van. …s un desconcert existencia­l que, si fossin prou valents per dir-se les veritats, els portaria a admetre que de vegades pensen que el BarÁa hauria de perdre i que tot hauria de petar d’una vegada. …s un pensament abjecte, que, per sort, no verbalitze­n perquè no suporten la idea d’haver contribuït, ni que sigui de pensament, a agreujar la delicada situació del club i de l’equip.

Com a adults que s’acaben d’abraÁar per celebrar l’empat de l’Alabès contra el Girona, saben que, com que ningú no els ha vist, poden desar aquesta escena a la caixa forta dels secrets. Després, en públic, fingeixen certa simpatia amb el Girona i treuen importànci­a al fet d’estar vivint un llarg i frustrant procés de desmobilit­zació emocional. Tots dos ho han notat: fa anys que, per compensar les decepcions i les inquietuds que els proporcion­a el primer equip i el club, han buscat succedanis emocionals imaginatiu­s. Per exemple: fingir que s’apassionen pels èxits de l’equip femení o per les seccions (algunes de les quals també s’han contagiat de la inèrcia de naufragi). En realitat, l’únic que els interessa és el primer equip de futbol, però també entenen que el club no sobreviurà si no és amb una mirada àmplia i un criteri poliesport­iu de les expectativ­es.

Quedar segons. Hem de quedar segons. S’ho repeteixen per veure si d’aquesta manera s’ho acaben creient. Aquesta nit, però, saben que contra la Reial Societat no serà fàcil. I, sense dir-s’ho, també sospiten que, si fossin jugadors titulars, estarien ben tips dels canvis de rumb, dels girs argumental­s frívols i de la permanent improvisac­ió que dirigeix (no se sap ben bé cap a on) el club.

Per suportar el diumenge, han trobat consol en la premsa esportiva. El Mundo Deportivo d’ahir tenia la càrrega esperanÁad­ora d’un full parroquial. S’hi parlava de fitxar Dani Olmo amb els diners que s’obtindrien de vendre Raphinha. I es parlava de fitxar Nico Williams sense acabar d’explicar d’on sortirien els diners. Com a adults culers, tots tenen experiènci­a a l’hora d’enganyar-se. …s una tradició: quan l’equip naufraga, s’activa el factor mercato seguint el criteri dels il·lusioniste­s, que desvien l’atenció dels espectador­s perquè els seus trucs no quedin en evidència. Al BarÁa, en canvi, l’il·lusionisme és tan precari que hem interiorit­zat tots els trucs i totes les trampes perquè som còmplices d’una comèdia –quedar segons– que, igual que la bandera blaugrana que tant estimem, ens acompanya.

Desesperac­ió: tenir el desig abjecte que el Barça perdi per cremar-ho tot

Max Ricart comenÁa amb un somni, el de Sebasti·n Ricart, expert en el món immobiliar­i, en aquell moment amb més de 15 anys d’experiènci­a. El 2013 Sebasti·n va convèncer la seva parella, Carolina Cendra, perquè deixés la indústria farmacèuti­ca i s’unís a ell per crear una agència immobiliàr­ia especialit­zada en propietats de luxe. Amb l’experiènci­a de Sebasti·n i les qualitats de Carolina, van formar un tàndem perfecte que des del comenÁamen­t es va diferencia­r perquè oferia un servei exclusiu i a la mida de cada client. El nom de l’agència es va escollir en honor de Max, el fill de Sebasti·n i Carolina.

Fa un any, Max Ricart va obrir la seva segona oficina a Roger de Llúria 102, tocant al Passeig de Gràcia, i així es va consolidar com una immobiliàr­ia boutique a l’Eixample, seguint les passes de la seva primera oficina, a Ferran Agulló, 2, al Turó Park, que fa més de 10 anys que és oberta i líder a la zona alta.

Sebasti·n Ricart i Carolina Cendra no només són els fundadors i els propietari­s de la companyia, sinó que també són el punt de contacte direcnamen­tal te per als clients que busquen adquirir o llogar un habitatge exclusiu a Barcelona. El seu compromís amb la màxima satisfacci­ó del client i el seu tracte de proximitat han estat elements clau per consolidar Max Ricart com una immobiliàr­ia de referència al sector de les propietats de luxe.

Consolidad­a com una immobiliàr­ia boutique que treballa el tracte personalit­zat, aconseguei­x que cada client se senti especial. Segons els clients, el tracte personalit­zat és molt més que un eslògan: és una realitat tangible que forma part de l’ADN de l’empresa. A diferència d’altres immobiliàr­ies, Max Ricart s’enfoca exclusivam­ent en immobles d’alt nivell i prioritza la qualitat a la quantitat. Aquest enfocament ha estat foper assolir els nivells d’èxit i satisfacci­ó actuals.

A més, es distingeix per la gran honestedat i transparèn­cia que posa en totes les seves transaccio­ns. Els valors d’integritat i ètica són pilars fonamental­s en cada interacció amb els clients, la qual cosa garanteix relacions basades en la confianÁa mútua i la satisfacci­ó a llarg termini.

Max Ricart compta amb els millors profession­als del sector, amb perfils nacionals i internacio­nals que aporten una àmplia experiènci­a. Aquesta diversitat de talents permet a l’empresa oferir un servei altament exclusiu, amb l’assignació de cada client a un gestor dedicat que el guiarà en tot el procés de cerca de la seva nova llar, tant de venda com de lloguer.

La prioritat de Max Ricart és que cada client se senti còmode i segur durant tot el procés. Des del primer contacte fins al lliurament de les claus, l’equip de profession­als aconseguei­x proporcion­ar una atenció propera adaptant-se a les necessitat­s i les preferènci­es individual­s de cada client. Aquest enfocament garanteix que l’experiènci­a de cerca d’habitatge sigui fluïda, satisfactò­ria i, sobretot, que s’ajusti a les expectativ­es de cada persona.

A més del seu compromís amb l’excel·lència al sector immobiliar­i, Max Ricart té l’orgull de ser patrocinad­or oficial del Reial Club de Golf El Prat, del Club de Golf Fontanals i del Club d’Esquí Vall Ceretana de la Masella. Aquestes associacio­ns reflecteix­en el compromís de la firma amb l’esport i l’estil de vida actiu, així com la seva dedicació a fomentar la cultura del luxe i l’exclusivit­at en tots els àmbits.

Cada operació es tracta amb la màxima discreció i profession­alitat, garantint la confidenci­alitat dels clients en tot moment. La reputació de Max Ricart com a líder del mercat immobiliar­i de Barcelona es basa en la seva capacitat per oferir un servei excepciona­l en cada etapa del procés. Des de la identifica­ció d’oportunita­ts fins al tancament de la transacció, supera les expectativ­es i garanteix la plena satisfacci­ó dels clients.

En resum, Max Ricart és molt més que una simple immobiliàr­ia: és un soci de confianÁa i un líder del mercat immobiliar­i de Barcelona. Amb el seu enfocament en el tracte personalit­zat, l’honestedat, la transparèn­cia i la discreció, la firma continua sent l’opció preferida per a les persones que busquen propietats exclusives i un servei excepciona­l a la ciutat comtal.

Cada operació es tracta amb la màxima discreció i profession­alitat, garantint la confidenci­alitat dels clients en tot moment

 ?? ?? Gündogan i Sergi Roberto disputant-se una pilota davant de Ter Stegen ahir a l’entrenamen­t previ al partit contra la Reial Societat FCB
Gündogan i Sergi Roberto disputant-se una pilota davant de Ter Stegen ahir a l’entrenamen­t previ al partit contra la Reial Societat FCB
 ?? JOAN MONFORT/AP-LA PRESSE ?? Barça i Girona lluiten per ser segons a la Lliga
JOAN MONFORT/AP-LA PRESSE Barça i Girona lluiten per ser segons a la Lliga
 ?? ??
 ?? MAX RICART ?? A dalt, oficina boutique del barri de l’Eixample de Barcelona. A la imatge inferior, Carolina i Sebastián, fundadors de Max Ricart
MAX RICART A dalt, oficina boutique del barri de l’Eixample de Barcelona. A la imatge inferior, Carolina i Sebastián, fundadors de Max Ricart
 ?? MAX RICART ??
MAX RICART

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain