La Vanguardia (Català)

La Kings League aconseguei­x 60 milions d’euros

La competició mira cap a Llatinoamè­rica, Europa i Àsia

- Blanca Gispert

Gerard Piqué ha aconseguit 60 milions per portar a l’estranger el campionat de la Kings League, un fenomen futbolísti­c que s’ha popularitz­at entre els joves a través de les xarxes socials, la plataforma Twitch i l’influencer Ibai Llanos.

Segons un comunicat, l’ampliació de capital ha estat liderada per Left Lane Capital, un fons inversor de Nova York, i la societat mexicana Filip, que en el passat ha invertit en altres projectes d’esport i entretenim­ent.

També ha participat en l’operació un fons dels Estats Units anomenat Cassius. Segons fonts de l’empresa, els inversors s’han quedat amb una participac­ió minoritàri­a el percentatg­e de la qual prefereixe­n no revelar.

La Kings League destinarà els diners a expandir la presència més enllà d’Espanya. Concretame­nt, començarà al maig amb una lliga a Mèxic i, més endavant, aterrarà en altres països de Llatinoamè­rica i Europa, amb els ulls posats a desembarca­r al continent asiàtic el 2026.

Piqué està convençut del potencial de la competició a escala internacio­nal. Des que va començar a principis de l’any passat, la Kings League ha aconseguit 13 milions de seguidors i suma 80 milions d’hores de visualitza­ció a internet. La competició també ha omplert estadis, com ara el Camp Nou o el Cívitas Metropolit­ano, on els jugadors han competit a futbol 7 sota unes regles inventades pel mateix campionat. Per exemple, ha creat unes cartes que els equips han de triar abans de començar el partit i que permeten obtenir beneficis, com ara un penal a favor o el poder d’excloure un rival. Els jugadors són tant profession­als com esportiste­s semiprofes­sionals i, de vegades, també s’hi afegeixen antigues estrelles del futbol.

El negoci es canalitza a través d’una filial de Kosmos, el hòlding empresaria­l de Gerard Piqué, que prefereix no revelar els resultats econòmics de la Kings League. L’activitat va començar a principis de l’any passat i al Registre Mercantil no consten dades significat­ives. Segons fonts de l’empresa, el projecte dona feina a unes 120 persones entre Espanya i Llatinoamè­rica.

Al comunicat, l’exfutbolis­ta del Barça Gerard Piqué reconeix que la Kings League és “una empresa jove”, però que “té grans metes per arribar a un públic global amb una de les IP més originals i entretingu­des del món”, comenta l’exblaugran­a.c

L’operació ha estat liderada pel fons novaiorquè­s Left Lane Capital i la societat mexicana Filip

 ?? LV ?? Gerard Piqué, exfutbolis­ta del FCB i fundador de la Kings League i de l'empresa Kosmos
LV Gerard Piqué, exfutbolis­ta del FCB i fundador de la Kings League i de l'empresa Kosmos

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain