La Vanguardia (Català)

Torna la desfilada de Victoria’s Secret després de cinc anys

-

La firma de llenceria Victoria’s Secret ha anunciat el retorn de la seva aclamada desfilada cancel·lada el 2019. Ho ha comunicat en un vídeo difós al seu compte d’Instagram protagonit­zat per la supermodel Candice Swanepoel amb una samarreta negra en què es llegeix: “We are back” (Hem tornat). Ara per ara no ha donat gaires detalls de l’esdevenime­nt, més enllà que serà la pròxima tardor als EUA.

L’últim espectacle es va retransmet­re el 2018, el pitjor any de la seva història. Victoria’s Secret havia passat d’atreure 12,4 milions d’espectador­s el 2001 –el seu rècord històric– a decaure a tan sols 4,98 milions el 2017. L’audiència va continuar ensorrant-se fins a arribar a la xifra de 3,27 milions el 2018. Aquesta caiguda lliure va ser un dels detonants de la cancel·lació, però no l’únic. Els últims anys el públic va començar a criticar la falta de diversitat dels seus models, la sexualitza­ció i que fomentava un estàndard de bellesa irreal i inabastabl­e.

El 2018 el director de màrqueting de la marca, Ed Razek, va declarar a Vogue que les models transsexua­ls no haurien de ser part de l’esdevenime­nt. Al cap de pocs mesos abandonava la companyia. Al fundador de Victoria’s Secret, Les Wexner, també se’l va relacionar amb Jeffrey Epstein. Pel que sembla, Wexner li va donar feina com a assessor, però va tallar lligams el 2007. Com a resultat d’aquestes polèmiques, les vendes de la companyia van caure en picat. El 2018 el grup L Brands, propietari de Victoria’s Secret, va tenir una caiguda de prop del 40% i es va convertir en una de les grans decepcions de Wall Street.c

 ?? ?? Elsa Hosk a la desfilada del 2018
Elsa Hosk a la desfilada del 2018

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain