La Vanguardia (Català)

Cesc Gay: “Només sé fer pel·lícules d’amor”

El director barceloní roda amb Nora Navas, Juan Diego Botto i Rodrigo de la Serna

- LEONOR MAYOR ORTEGA

M’agradaria fer pel·lícules de zombis i coses així, perÚ només sé fer pel·lícules d’amor”. Cesc Gay fa més de 20 anys que es posa darrere de les càmeres i ha firmat títols com A la ciutat, Ficció, Una pistola en cada mano o Truman.

Ara roda una altra pel·lícula d’amor en clau de comèdia, perÚ amb una miqueta de drama, Mi amiga Eva, que arrenca a Roma, on l’Eva del títol coneix l’¡lex, que s’enamora d’ella. I aquesta ja és una primera complicaci­ó, perquè l’Eva està, en principi, feliÁment casada.

Nora Navas és l’Eva; Rodrigo de la Serna dona vida a l’inesperat enamorat romà i Juan Diego Botto encarna el marit en aquesta producció que s’ha comenÁat a rodar pels carrers de Barcelona, ha continuat per un hotel a la Garriga (Vallès Oriental) i es traslladar­à els prÚxims dies a la Ciutat Eterna.

“La pel·lícula transita per les coses que volem fer i que normalment no fem i se centra en la fina línia entre l’humor i la veritat”, explica Gay a La Vanguardia durant un descans del rodatge. Navas ja ha anat trobant la mida al seu personatge i relata que “l’Eva és una dona discreta, somiadora, tímida i reservada, que de sobte, després de molts anys de matrimoni, vol tornar a sentir el joc de l’amor”.

“L’¡lex és guionista i està treballant a Roma. Després d’una trobada casual, s’enamora de l’Eva i la seva vida canvia a partir d’aquest moment”, afegeix De la Serna, que es va sentir “captivat pel guió de Gay des del primer moment, perquè és molt literari”.

Pot ser que Mi amiga Eva sigui una pel·lícula d’amor, perÚ “és sobretot un film sobre l’atzar, perquè jo crec molt en la casualitat i tot el que li passa a la protagonis­ta és fruit de la providènci­a, de la qual ens oblidem sovint perquè creiem que tot a la vida està controlat”, afegeix el realitzado­r.

La nova pel·lícula de Gay inclou un any i mig a la vida de l’Eva i, com en altres títols del director, és un film molt coral pel qual transiten amics i familiars de la dona. “Al trio protagonis­ta se li uneixen molts altres actors, com Mercedes Sampietro, Miki Esparbé, ¿gata Roca, Fernanda Orazzi, Francesco Carril o Marian ¡lvarez”.

Els espectador­s de Mi amiga Eva podran jugar, com en altres pel·lícules de Gay, a descobrir en quins enclavamen­ts de Barcelona s’ha rodat la pel·lícula. De moment, la càmera del director s’ha passejat “per Gràcia, perquè soc d’allà i m’agrada anar caminant a la feina”, i per l’Eixample.

El cineasta està encantat, perquè ja s’ha posat en acció i el que més li agrada és el rodatge: “Escriure és el més difícil de la meva feina i en aquesta ocasió encara ha estat més complex perquè volia dibuixar un personatge femení molt potent. He escrit el guió amb Eduard Solà i espero que la gent empatitzi amb la protagonis­ta i amb la pel·lícula”, conclou el realitzado­r, que va amb peus de plom per no caure en l’espÚiler.●

 ?? LV ?? Mi amiga Eva Cesc Gay donant instruccio­ns a Nora Navas al rodatge de
LV Mi amiga Eva Cesc Gay donant instruccio­ns a Nora Navas al rodatge de

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain