La Vanguardia (Català)

Iker Jiménez a Eurovisió

- Víctor-M. Amela

Conec Iker Jiménez des del mil·lenni passat. Sempre hem conversat amb passió. …s de les persones amb més curiositat­s que jo he conegut. Li interessa tot, des de l’arqueologi­a fins a la música, de la paleontolo­gia a la pintura, de l’egiptologi­a a la filosofia, de l’antropolog­ia a la història de les religions, la ufologia, la mística, la psicologia i la parapsicol­ogia, la neurologia, l’astrofísic­a, les sectes, la criminolog­ia, l’art primitiu, el còmic, l’art sacre, el futbol, la literatura i la mineralogi­a (per posar punt i seguit). I hi afegeixo “i Eurovisió”, pel que veig ara.

I tot no porta a la tele. Va dedicar part de l’últim Horizonte (Cuatro, dijous nit) a comentar l’Eurofestiv­al, atesa la polèmica per un comentari seu a X sobre el cantant suís Nemo (el guanyador, presentat recurrentm­ent com a “no binari”): “Ens han dit que està molt ‘emocionadi’”, i per opinar sobre la cantant irlandesa i la seva actuació satànica de suposada arrel pagana cèltica: “està mal informada”, l’ha desqualifi­cada Iker Jimenez, brindant-li els llibres de la seva biblioteca personal sobre cultura celta.

De Zorra va opinar que el van sorprendre els “bons acords” (Iker compon les sintonies i músiques dels seus propis programes) i que veure el cul dels ballarins homes “a mi no em crida l’atenció”.

Els comentaris d’Iker Jimenez, intranscen­dents i jocosos, han mogut la política Irene Montero (Podem, exministra) a proclamar en públic: “Iker Jiménez és un reaccionar­i”. Un polític pot fer pujar impunement a la diana pública un ciutadà en les opinions del qual dissenteix? O no s’hauria de permetre mai a si mateix una expansió com aquesta? Mai, a parer meu.

Tant de bo hi hagués a la televisió més programes com ara Horizonte o Cuarto milenio (Cuatro), pels que veig desfilar tota mena de persones amb tota classe de visions, algunes delirants i d’altres desenraona­des. Aquesta és precisamen­t la gràcia! El mirem adults amb criteri propi, intel·ligència i bon humor, i el mateix igual si mirem Més 324.

Íker Jiménez és un periodista que no jutjo per idees polítiques i una persona porosa als misteris i a l’escolta de l’altre, de manera que l’aprecio. No trio amics pel seu vot, sinó per ser divertits i alegres, bondadosos i talentosos, com Gloria Fuertes bé va rimar: “Lo primero, la bondad; lo segundo, el talento. Y aquí termina el cuento”. – @amelanovel­a

“Iker Jiménez és un reaccionar­i”, ha etzibat Irene Montero a causa dels seus comentaris jocosos sobre Eurovisió

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain