La Vanguardia (Català)

Guardiola s’alinea amb Banc Sabadell i rebutja l’opa hostil del BBVA

- REDACCIÓ

Jaume Guardiola es va alinear ahir amb Banc Sabadell i es va mostrar contrari a l’opa hostil del BBVA. Qui va ser conseller delegat de Banc Sabadell i actual president del Cercle d’Economia va opinar que a l’entitat vallesana “encara li falta recorregut” en solitari per continuar millorant la cotització, en una entrevista a TVE. Ho va dir just abans que la CNMV hagi admès a tràmit l’opa, cosa que podria passar dijous.

Guardiola va defensar la posició de Banc Sabadell de continuar en solitari des de dos punts de vista. El primer, perquè l’entitat pot generar més “valor” als accioniste­s en solitari que integrada al BBVA, i el segon, per la pèrdua de competènci­a al mercat, ja que es passarà de quatre grans bancs a només tres.

Segons el president del Cercle, el seu substitut com a conseller delegat del banc, César González-Bueno, i el seu equip directiu han fet un treball “esplèndid”, i va recordar la proposta de Banc Sabadell d’oferir 2.400 milions d’euros en dividends. El BBVA no ha ofert cap quantitat equivalent de retribució a curt termini i s’ha limitat a dir que la seva proposta serà igual o millor.

Sobre la consolidac­ió al sector, Guardiola va asseverar que la nova integració bancària a Espanya suposaria “forçar molt la màquina” en termes de competènci­a. A parer seu, actualment ja hi ha “pocs jugadors globals”, de manera que passar “de quatre a tres entitats” suposaria un problema. L’anterior executiu del banc va manifestar que, mentre que a la fusió entre CaixaBank i Bankia no hi havia un problema de competènci­a en el cas d’empreses, en aquesta sí. Va posar com a exemple que els particular­s solen tenir crèdits amb un banc i, en canvi, les empreses en solent tenir amb tres o quatre. Per això, si aquestes empreses perden un dels bancs amb què operen poden tenir un problema.

El president de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), Rodrigo Buenaventu­ra, també va insistir ahir que analitzara­n “qualsevol queixa o denúncia”, com ara la formulada per Banc Sabadell sobre el BBVA, i va afegir que l’analitzara­n “amb tot el detall que es mereix” i si arriben a l’entesa que han de prendre alguna determinac­ió, la prendran. Tot i això, Buenaventu­ra va dir que “no hi ha cap anomalia” en el procés d’opa i que el seu paper és “protegir el dret dels inversors a rebre l’opa amb prou informació”.c

La CNMV analitzarà les queixes presentade­s contra l’operació, tot i que no hi veu anomalies

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain