La Vanguardia (Català)

Un total de 1.577 empreses opten al Premi Pime de l’Any de Banco Santander i Cámara de España

El guardó reconeix la contribuci­ó de les pimes a la creació d’ocupació, la formació del talent i la innovació

-

Un total de 1.577 empreses opten al Premi Pime de l’Any 2024, el guardó de referència del món empresaria­l a Espanya, que convoquen anualment Banco Santander i la Cámara de Comercio de España, i té l’objectiu de reivindica­r el treball de les petites i mitjanes empreses com a generadore­s de riquesa i creadores d’ocupació. Les xifres de participan­ts augmentara­n els pròxims mesos, ja que falten les inscripcio­ns d’Albacete i Zamora, on es convocarà al setembre.

El Premi Pime, que arriba a la vuitena edició, reconeix aspectes essencials de la contribuci­ó a la societat i l’economia de les pimes, que formen el 99,8% del teixit empresaria­l d’Espanya: creació d’ocupació, amb una atenció especial a la feina indefinida; impuls del talent a través de la formació; activitat internacio­nal, fixant-se en l’evolució de les exportacio­ns i l’obertura a nous mercats; iniciative­s d’innovació i digitalitz­ació, i projectes socialment responsabl­es.

Barcelona, amb 104 empreses inscrites; les Balears, amb 81, i Madrid, amb 73, són els territoris que presenten la participac­ió més alta. El guardó es convoca en 50 províncies i hi participen 54 Cambres de Comerç territoria­ls, tretze direccions territoria­ls de Banco

Santander i les capçaleres principals de la premsa espanyola. Els pròxims dies, començaran les reunions dels jurats provincial­s, que decidiran, entre tots els candidats, cinc guanyadors: Premi Provincial Pime de l’Any, Accèssit d’Internacio­nalització, Accèssit de Formació i Ocupació, Accèssit d’Innovació i Digitalitz­ació, i Accèssit d’Empresa Sostenible. Els guanyadors provincial­s concorrera­n al Premi Nacional Pime de l’Any 2024, que es decidirà el primer trimestre de l’any que ve. També optaran al Premi Nacional, en les categories respective­s, els guanyadors dels quatre accèssits.

El Premi Pime de l’Any es consolida, aquesta vuitena edició, com el guardó de referència per a les petites i mitjanes empreses espanyoles.

L’any passat s’hi van inscriure un total de 1.740 empreses de les 50 províncies i hi van participar 52 Cambres de Comerç territoria­ls, tretze direccions territoria­ls de Banco Santander i les capçaleres principals de la premsa espanyola.

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain