La Vanguardia (Català)

Glen Powell ja és una estrella

L’actor texà es postula com a nou rei de la comèdia romàntica

-

Un grup de periodiste­s l'envolta durant una recepció al luxós cinema que Netflix ha construït a les seves instal·lacions de Hollywood, i en què s'ha projectat Hit man, la comèdia independen­t de Richard Linklater que la plataforma va adquirir per la inusual xifra de 20 milions de dòlars després del pas pels festivals de Venècia i Toronto. I tot i que és indiscutib­le que Glen Powell és l'absoluta estrella de la nit, no només perquè és el protagonis­ta, sinó que perquè, a més, va coescriure i va coproduir la pel·lícula amb Linklater, el texà de 35 anys es comporta com si fos un més.

Escolta atentament els comentaris dels veterans de la premsa, que diuen que a la meca del cinema que tot passa per una sola pel·lícula, que transforma un actor que ha mantingut

Els papers a ‘Top Gun: Maverick’ i ‘Cualquiera menos tú’ li han permès fer el gran pas

la seva constància amb papers de repartimen­t en una gran figura. Powell no es dona per al·ludit, però aquest és precisamen­t el seu cas, tot i que, la veritat, no han estat un, sinó dos els films que li han permès fer el gran pas. Va ser la seva participac­ió en Top Gun: Maverick, en què va treballar mà a mà amb Tom Cruise encarnant el tinent Jake Hangman Teresin la que va fer que es fixessin en ell, però el seu ascens al primer nivell el deu a Sydney Sweeney, que va ser el que el va escollir perquè l'acompanyés en la comèdia romàntica Cualquiera menos tú, amb què va enamorar la meitat de l'audiència, cosa que va ajudar que el film de Sony, amb un cost de 23 milions d'euros, en guanyés més de 200 a la taquilla global.

Com sol passar a Hollywood, els astres s'havien alineat per a en Glen amb molta anteriorit­at a quan el va descobrir el gran públic, i per això es disposa a estrenar una varietat de pel·lícules que l'ajudaran a pujar molts esglaons ràpidament, comenÁant per Hit man. Al film, inspirat en una història real, una barreja de comèdia romàntica i d'embolics amb thriller que no s'assembla gens al cinema que sol fer Linklater, interpreta Gary Johnson, un professor que treballa per a la policia com un fals assassí a sou per atrapar in fraganti qui intenti contractar-lo. No hi falta, esclar, una història d'amor amb Adria Arjona, la filla d'en Ricardo nascuda a Miami.

Al juliol també arribarà als cinemes de tot el món Twisters, una superprodu­cció de 185 milions d'euros en què en Glen és un famós caÁador de tornados que s'acosta més del compte a aquests fenòmens meteorològ­ics, acompanyat de la britànica Daisy Edgar-Jones, nominada dues vegades als Globus d'Or. El film donarà a Powell un setial d'estrella d'acció, per tant, no sorprèn que l'agenda del nadiu d'Austin que, sent adolescent va aconseguir el seu primer paper al cinema a la seva ciutat natal quan Antonio Banderas va filmar allà Spy kids 3: Game over, estigui plena de compromiso­s. Ja ha firmat contracte per rodar el thriller en to

de comèdia Huntington amb Margaret Qualley i Ed Harris i el drama polític Monsanto sobre la qüestionad­a empresa agrícola, que dirigirà John Lee Hancock. Però, a més, està molt avanÁat el procés perquè es comenci a filmar la sèrie de televisió que ha escrit, Chad powers, en què encarnarà un tècnic de futbol americà, i Most dangerous game, en què tornarà a treballar amb una altra actriu ascendent, Zoey Deutch.

I si bé en la seva carrera no pot estar passant per un millor moment, el mateix no es pot dir del terreny personal, ja que no ha tingut tanta sort en la vida amorosa. Els seus idil·lis en el passat van passar molt més desaperceb­uts, però, tot i això, només se li comptabili­tzen dues relacions serioses. Una amb l'actriu nascuda a Bulgària i criada al Canadà Nina Dobrev, que es va convertir en una bona amiga després que trenquessi­n després d'un any de relació el 2017, i la més important fins ara, amb la model Gigi París, la seva parella estable durant tres anys.

Els que es van creure la història d'amor que va sorgir amb Sweeney al rodatge de Cualquiera menos tú segurament es van

Sent adolescent va aconseguir el seu primer paper en el cinema amb Banderas a ‘Spy Kids 3: Game Over’

desil·lusionar quan el mateix Powell va admetre que tot havia estat una estratègia de promoció que, de fet, va generar una bona dosi d'interès en potencials espectador­s. En una entrevista amb el lloc en línia Business Insider, l'actor va assenyalar: “No va ser gens fàcil, perquè jo estava passant per una separació. Estava amb algú a qui veritablem­ent estimava, provant de trobar sentit a la situació. Va ser molt més fàcil per a la Sydney, perquè ella està en una relació meravellos­a i molt sòlida”.

Amb una fortuna personal estimada en 6,5 milions d'euros i un futur prometedor, en Glen té posades totes les energies a treballar i en la vida familiar. Té una gran connexió amb els seus pares, que el visiten als rodatges i fins i tot han aparegut com a extres en moltes de les pel·lícules, i amb les seves dues germanes, la Lauren, més gran que ell, que viu a Houston, i la Leslie, la més jove, que és cantant.

 ?? Jack Plunkett / Ap-LaPresse ??
Jack Plunkett / Ap-LaPresse
 ?? Melinda Sue Gordon / Ap-LaPresse ??
Melinda Sue Gordon / Ap-LaPresse
 ?? Ap-LaPresse ??
Ap-LaPresse
 ?? Ap-LaPresse ??
Ap-LaPresse

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain