La Vanguardia (Català) - Culturas

Ànima de jazz

- N.C.

Després del somni fugaç d’un agost al Teatre Grec, el San Miguel Mas i Mas Festival ha decidit assaltar el centre de Barcelona: el Teatre Coliseum serà el nou epicentre d’un festival que torna a apostar pel groove i el jazz i que, per primera vegada, serà seu de la Global Music Foundation, escola d’estiu que a les classes suma sessions d’improvisac­ió obertes al públic. En la seva edició número 16, el Mas i Mas oferirà setanta espectacle­s (més de dues-centes actuacions) entre el 31 de juliol i el 31 d’agost i ocuparà també tres escenaris més ja habituals: Jamboree, Tarantos i Moog.

Serà la brass band novaiorque­sa Lucky Chops que, des del Teatre Coliseum, inaugurarà el certamen amb les seves versions sense prejudicis de clàssics del pop, el funk i el jazz. Per aquell escenari desfilaran també els britànics Incognito (5 d’agost), històrica banda que barreja blues, jazz, dance i funk; els francesos Electro de Luxe (11), mestres en la fusió de la tradició jazzística i la modernitat; i dos grans noms del panorama local: la jove trompetist­a barcelonin­a Andrea Motis (23) i el veterà Juan Perro (25), que presentarà els temes d’El viaje en format sextet. Clarence Bekker, artista de Surinam nacionalit­zat holandès que va aconseguir una segona oportunita­t per a la seva carrera gràcies al seu pas per la mística banda 08001, abaixarà el teló del certamen l’última nit d’agost.

El Jamboree serà la seu de la Global Music Foundation (entre l’1 i el 7 d’agost), una proposta que comptarà amb professors de la talla de l’excel·lent trompeta novaiorquè­s Eddie Henderson, que es presenta en format quartet acompanyat de piano, baix i bateria. També formen part de la programaci­ó del GMF el pianista Bruce Barth o també el saxofonist­a Perico Sanbeat. D’altra banda, a la Sala Tarantos es faran forts els bailaors El Yiyo i El Tete; mentre que la sala Moog acollirà alguns noms reconeguts del techno.

 ?? GETTY ?? El trompetist­a Eddie Henderson serà a la Sala Jamboree el 2 d’agost
GETTY El trompetist­a Eddie Henderson serà a la Sala Jamboree el 2 d’agost
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain