La Vanguardia (Català) - Culturas

En un jardí modernista

-

Un jardí modernista amb gairebé un segle d’història amagat en un dels extrems del passeig marítim de la localitat costanera de Sitges és l’escenari que el Festival Jardins Terramar va escollir l’any passat per debutar en la ruta del lleure estival. I com el privilegia­t espai va semblar ser bon amulet, el festival torna aquest any amb oferta renovada i més potent. Aquesta cita musical amb adorn gastronòmi­c oferirà –a partir del 20 de juliol i durant tres setmanes– una quinzena de propostes pensades per satisfer paladars de gustos diversos, inclosos els culinaris.

Amb una oferta molt més abundant que en la seva primera edició i amb Joan Manuel Serrat com a cap de cartell (31 de juliol) presentant la seva gira Mediterrán­eo da capo, el festival inaugurarà la programaci­ó del seu Auditori (amb capacitat per a més de 2.000 espectador­s) amb una picada d’ullet a un veí il·lustre i amb solera. En col·labo- ració amb el Festival Internacio­nal de Cinema Fantàstic de Catalunya –que se celebra a Sitges cada octubre–, Jardins Terramar oferirà un concert simfònic amb fragments de bandes sonores de les pel·lícules de Juan Antonio Bayona, de qui s’acaba d’estrenar fa tan sols uns dies Jurassic World: el reino caído.

De l’Auditori al Village

Després d’aquesta estrena de catifa vermella, pel certamen desfilaran unes altres tretze propostes abans que el pianista James Rhodes posi el colofó (5 d’agost) amb un programa integrat per peces de Bach, Chopin i Rakhmànino­v. Entre les apostes internacio­nals destaquen les dels escocesos Texas (21 de juliol), el cantant de jazz –premiat als Grammy– Gregory Porter (30 de juliol) i Gloria Gaynor (3 d’agost), incombusti­ble malgrat que ja fa gairebé quatre dècades que va llançar el seu gran èxit, I will survive. També es donaran cita a Sitges noms habituals en el circuit de l’estiu com Els Amics de les Arts i Joan Dausà (22 de juliol), Luz Casal (27), Rosario (28), Pablo López (29) i, a l’agost, Sergio Dalma (2) i el cantaor Diego el Cigala (4).

Les tres propostes restants buscaran la intimitat del Village: aquest és l’escenari que acollirà Joana Serrat (25 de juliol), Manu Guix (un dia després) i una sessió dominical de Minimusic (5 d’agost) amb, entre d’altres, Pinker Tones o Marc Parrot. No obstant això, la reina del Village serà la cuinera –dues estrelles Michelin aconseguid­es gràcies a la seva bona feina al restaurant Les Cols, a Olot– Fina Puigdevall, que assumeix l’oferta gastronòmi­ca.

 ?? GETTY ?? Gregory Porter és un dels artistes internacio­nals que es podran veure al festival de Sitges
GETTY Gregory Porter és un dels artistes internacio­nals que es podran veure al festival de Sitges
 ?? ARXIU ?? El Festival Nits de Jazz és una de les propostes més veteranes del cicle Estereofòn­ics
ARXIU El Festival Nits de Jazz és una de les propostes més veteranes del cicle Estereofòn­ics
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain