La Vanguardia (Català)

El Barça busca un tècnic per reflotar l’equip de bàsquet

El Barça acomiada Bartzokas, dona el poder a Rodríguez i busca un tècnic líder

- JUAN BAUTISTA MARTÍNEZ Barcelona

Nacho Rodríguez va ser presentat el 27 de març com a mànager de gestió i ha al·lucinat amb el que ha vist. Deixadesa. Rendició. Falta de competitiv­itat. Aquest no era el Barça triomfal que ell coneixia de la seva etapa com a jugador. “Anava als entrenamen­ts i no sabia si l’equip havia guanyat o perdut. Volem una secció amb més exigència. Hem d’estar a l’altura del que sempre ha estat el Barça i la seva samarreta”, va declarar ahir. Per aconseguir-ho i, després d’una temporada desastrosa, el Barça va anunciar la destitució de l’entrenador, Iorgos Bartzokas, a qui encara restava un any més de contracte i un altre d’opcional. En la seva enèsima reestructu­ració en els últims mesos el club dona el poder màxim a la secció a Nacho Rodríguez, degrada Rodrigo de la Fuente, fins ara mànager esportiu, i s’ha llançat a la recerca d’un tècnic. “Necessitem un entrenador que lideri el projecte i queens porti a ser un equip competitiu en els pròxims anys. Ha de ser líder en tots els sentits”, va afirmar Rodríguez. El perfil és el d’algú que sàpiga el que significa el barcelonis­me, segons va revelar el nou mànager plenipoten­ciari. Entre els candidats, el que més s’ajusta

al retrat és Sarunas Jasikevici­us. Les hores de Bartzokas estaven comptades des que el Barça va caure als quarts de la Lliga Endesa. El club va oficialitz­ar el seu fitxatge el 8 de juliol. Menys d’11 mesos després es consumava la seva destitució, després de no haver guanyat

NACHO RODRÍGUEZ

LA BANQUETA Necessitem un entrenador que lideri el projecte, que sigui el líder en tots els sentits”

EL MISSATGE Hem d’elevar el nivell d’exigència; anava als entrenamen­ts i no sabia si l’equip havia guanyat o perdut”

ALBERT SOLER

LA CRÍTICA L’emprenyame­nt de l’aficionat no ha estat per haver perdut, sinó per com s’ha perdut, per l’actitud a la pista”

LA FILOSOFIA El model d’intentar guanyar títols amb gent de la casa funciona, però al bàsquet no s’ha aplicat bé”

cap títol i haver presentat un pobre balanç de 37 victòries i 32 derrotes. Bartzokas no va ser present en una roda de premsa en què van portar la iniciativa Rodríguez i el director de les seccions profession­als del club, Albert Soler. Els acompanyav­a el directiu responsabl­e del bàsquet, Joan Bladé. A l’hel·lè el que més li van retreure va ser la imatge que ha donat el seu equip. “L’emprenyame­nt de l’aficionat no ha estat per haver perdut, sinó per com s’ha perdut, per com ha estat l’actitud a la pista”, va afirmar Soler. L’executiu va defensar a ultrança el “model del club”, que consisteix a conquerir els màxims títols possibles amb la màxima gent possible de la casa. Aquesta temporada, ni una cosa ni l’altra. “El model funciona, però no s’ha aplicat bé”, va assenyalar. Aprofitant aquest apartat Soler va confirmar que una de les promeses del planter, Rodion Kurucs, farà el salt al primer equip (també està inscrit en el draft de l’NBA).

Es busca un nou Juan Carlos Navarro, encara que això no vol dir que la Bomba hagi de deixar l’equip. “S’està parlant amb Navarro. La idea de les dues parts és que continuï al Barça. Una persona com ell ha de tenir lloc al Barcelona. L’entrenador que vingui hi donarà la seva opinió”, va afirmar Rodríguez. Navarro té la potestat, per contracte, de continuar. I és que l’estiu serà molt complex al Palau. “Hi ha nou jugadors amb contracte i en aquest sentit estem una mica lligats de mans i peus”, va confessar el mànager, que va verbalitza­r que aspira a fer que el bàsquet blaugrana tingui el mateix esperit que l’equip d’handbol.

Amb Bartzokas marxa també el seu segon, Christos Pappas. Però no un altre dels seus ajudants, Josep Maria Berrocal, que era un dels auxiliars de Svetislav Pesic quan Jasikevici­us jugava en el Barça. El lituà, actual entrenador del Zalgiris, acaba la lliga demà. En el cas que arribés a un acord amb el club hi hauria un altre obstacle per esquivar. La normativa ACB per als tècnics estrangers indica que han d’haver entrenat dos anys a l’elit. Fins al gener Saras no compleix el termini, però es podria treure els cursos de nivell 1 i nivell 2 d’entrenador en línia, i no de manera presencial, ja que es tracta d’un exjugador.

 ?? DAVID AIROB ?? Iorgos Bartzokas tenia una temporada més de contracte i una altra d’opcional
DAVID AIROB Iorgos Bartzokas tenia una temporada més de contracte i una altra d’opcional

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain