La Vanguardia (Català)

BComú reparteix milers de pamflets de la seva gestió

L’oposició critica que la meitat de les iniciative­s recollides van ser iniciades o projectade­s pel govern municipal anterior

-

Creix el clima electorali­sta. Uns 300 voluntaris de BComú van repartir ahir en 40 de boques de metro i de tren de Barcelona més de 200.000 pamflets que enalteixen la tasca del govern de l’alcaldessa d’Ada Colau durant els seus dos primers anys de mandat. Al cap de poca estona, bona part de l’oposició va lamentar que els comuns hagin de recórrer a projectes iniciats o planejats en el mandat anterior per omplir de puntets el seu mapa titulat El canvi en fets: 2 anys transforma­nt Barcelona. “És un balanç que podem explicar amb orgull –va dir la tinenta d’alcalde Laia Ortiz–, una campanya que no es basa en la retòrica, sinó en intervenci­ons concretes en tots els barris de la ciutat. Encara queda molt per fer. La transforma­ció de Barcelona necessita més d’un mandat”.

El portaveu del grup Demòcrata, Joaquim Forn, no va trigar a subratllar que la meitat d’aquestes 120 actuacions van ser iniciades o projectade­s en els temps de l’exalcalde Xavier Trias. “Parlem de la transforma­ció de l’edifici de Transforma­dors, la reforma del mercat del Bon Pastor, la construcci­ó d’habitatges per a persones grans al solar de l’antiga clínica Quirón... Aquest solar està tal com el vam deixar. El vam comprar, vam enderrocar l’edifici i vam deixar els diners per construir els habitatges. Però el govern encara no ha fet res”.

També es va expressar en aquests termes el popular Alberto Fernández. “La meitat de les actuacions d’aquest fullet publicitar­i venen del mandat anterior. Colau ven fum i inclou actuacions que encara són un projecte, així com accions que no s’acabaran aquest mandat. El pla de Colau no és el seu mapa, sinó la seva acció de govern”. El republicà Alfred Bosch també es va decantar per la ironia. “Com a mapa de Barcelona, n’he vist de més útils –va assenyalar Bosch–, i també he vist mapes de propaganda que responien més a la realitat”. “Un altre pamflet a les portes del metro –va dir Carina Mejías, de Cs–. És molt trist i una mostra de falta d’idees que, després de ridiculitz­ar Trias per repartir El Run Run a les portes del metro, Colau hagi de respondre amb un altre pamflet per explicar la seva obra de govern”.

Segons va afegir Forn, aquest pamflet no és cap resposta al seu. Fa un parell de setmanes els demòcrates van llançar milers d’exemplars d’El Run Run, un rotatiu que d’una manera molt vistosa posa l’accent en els problemes dels comuns per complir les promeses que els van portar a guanyar les últimes eleccions. Aquestes crítiques no van fer gràcia al govern. L’alcalde accidental Gerardo Pisarello va demanar a l’oposició que fos més constructi­va, i el segon tinent d’alcalde, Jaume Collboni, que no assumís el paper de la CUP, que no es posés en to antitot.

L’intercanvi d’acusacions alimenta el clima electorali­sta instal·lat en l’equador del mandat municipal

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain