La Vanguardia (Català)

La Síndica de Greuges vol mà dura contra els amos incívics de gossos

-

La Síndica de Greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, demana a l’Ajuntament mà dura contra els propietari­s incívics de gossos que no recullen les deposicion­s al carrer i que permeten que facin les necessitat­s “en qualsevol lloc”. Vilà, una reconeguda animalista, explica que hi ha “una presència considerab­le de gossos a la ciutat”, gairebé 150.000, segons el Col·legi de Veterinari­s. Però el problema no és aquest, sinó “l’incivisme dels amos”.

Per això, la defensora dels ciutadans reclama més campanyes de conscienci­ació, com les que ja han emprès amb resultat desigual anteriors governs municipals. També ha sol·licitat que prenguin nota del problema els agents cívics “perquè les persones propietàri­es d’animals es vegin com les responsabl­es dels danys, els perjudicis i les molèsties” que provoquen les seves mascotes.

Maria Assumpció Vilà troba a faltar sobretot una “actuació contundent i exemplar de la Guàrdia Urbana” per fer complir l’ordenança municipal sobre protecció d’animals, que preveu una sanció de fins a 300 euros per als que no retirin les deposicion­s de la via pública (només 66 denúncies el 2015, l’últim any censat).

 ?? ANA JIMÉNEZ / ARXIU ?? L’amo d’aquest yorkshire incompleix l’ordre de portar-lo lligat
ANA JIMÉNEZ / ARXIU L’amo d’aquest yorkshire incompleix l’ordre de portar-lo lligat

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain