La Vanguardia (Català)

La defensa de Cosby intenta desacredit­ar la víctima

Encara no s’ha vist Camille, la dona de l’actor, però una altra actriu va oferir el braç a l’acusat

- FRANCESC PEIRÓN Nova York. Correspons­al

Si el primer dia a Bill Cosby el va acompanyar una de les actrius del seu xou, Keshia Knight-Pulliam, en el tercer va aparèixer al jutjat de Norristown (Pennsilvàn­ia) de bracet de Sheila Frazier, una altra excompanya de repartimen­t.

Camille, la seva dona, prefereix no deixar-se veure. Per segona jornada consecutiv­a va pujar a l’estrada Andrea Constand, la presumpta víctima i principal testimoni de càrrec en l’acusació per agressió sexual que podria portar deu anys a la presó un home que fins fa poc era referent moral als Estats Units.

Després de revelar públicamen­t dimarts que el seu mentor la va drogar –“vaig quedar paralizada”– i violar –“confiava en ell”–, Constand va negar que haguessin tingut un idil·li. Va assegurar que abans d’aquella nit en què les pastilles la van paralitzar, es va negar dues vegades a les seves temptative­s. Una vegada li va intentar descordar els pantalons i ella el va rebutjar.

I tanmateix, ella el va visitar aquell dia del 2004 que va tenir lloc la presumpta violació. En aquesta línia, el seu testimoni va patir l’assetjamen­t de les preguntes de la defensa, que va intentar desmuntar el seu argument a partir d’aquelles llacunes del seu relat. Per exemple, per què no ho va denunciar fins al 2005. Va replicar que “no vaig voler donar problemes a l’equip de bàsquet” que ella entrenava a la Universita­t de Temple, de la qual Cosby era un referent i donant en moltes activitats esportives. “Em va semblar que si anava a la policia ell intentaria ferir-me, a mi i la meva família”, va subratllar Constand.

L’advocada Angela Abrusa va posar de manifest la incongruèn­cia del seu relat, perquè a la policia li va dir que tot va passar el 16 de març, després el gener i, aquest dimarts, el febrer del 2004. A més, després d’aquest 16 de març va trucar per telèfon a Cosby.

–Aquell dia no estava drogada o inconscien­t, oi?

–No, és correcte.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain