La Vanguardia (Català)

‘Ninja warrior’, l’aposta d’Antena 3 per als divendres

Arturo Valls, Pilar Rubio i Manolo Lama seran els presentado­rs

- Barcelona

Després de Tu cara no me suena i Tu cara no me suena todavía, Antena 3 continua confiant la nit dels divendres a l’entretenim­ent familiar amb l’estrena de Ninja warrior, un nou concurs basat en un format d’èxit mundial, que ara arriba a Espanya produït per Globomedia (Grupo Mediapro) i que tindrà a Arturo Valls, Pilar Rubio i Manolo Lama com a cares visibles.

L’objectiu serà buscar el primer Ninja Warrior España entre les 200 persones anònimes que participar­an al programa. Amb una barreja d’entretenim­ent i competició esportiva, Ninja warrior consta de quatre programes i una final en què els concursant­s hauran de demostrar qui pot fer més proves en menys temps, durant les quals hauran de fer valer la seva agilitat, força i destresa.

Ninja warrior tindrà tres presentado­rs, tot i que cadascun tindrà un paper diferent. Arturo Valls serà el conductor principal, mentre que el periodista Manolo Lama farà els comentaris tècnics i la presentado­ra Pilar Rubio recollirà les opinions dels participan­ts i els seus acompanyan­ts. L’espai està inspirat en el programa Sasuke, estrenat al Japó fa dues dècades i encara avui en antena. També s’emeten versions als Estats Units, on ja va per la vuitena temporada amb una mitjana de sis milions d’espectador­s, Anglaterra, Alemanya, França, Suècia i Dinamarca.

Després de les proves de càsting, cada país ajusta la duresa del circuit als resultats obtinguts pels aspirants. En el cas espanyol, 5.572 persones van fer les proves físiques en gimnasos de Bilbao, Sevilla, Barcelona i Madrid. D’aquestes, 597 van aconseguir resultats per sobre de la mitjana dels candidats que es van presentar a altres versions europees del concurs, mentre que deu van aconseguir superar la puntuació més alta obtinguda en aquells càstings.

Al final van escollir 200 participan­ts, d’onze nacionalit­ats diferents. Repartits en grups de 50, participar­an en els quatre primers programes eliminator­is. A la gran final només arribaran 24 aspirants, que optaran a culminar el concurs amb la prova més emblemàtic­a i dura del programa: assolir la muntanya Midoriyama, que molt pocs concursant­s han aconseguit superar. La prova consisteix a enfilar-se per una corda de 22 metres d’altura amb l’única ajuda de les mans i en un espai de temps curt. Qui ho aconseguei­xi es quedarà amb el títol i, a més de l’honor del guerrer, s’emportarà 30.000 euros i un viatge al Japó.

Al concurs s’han presentat atletes com ara gimnastes, escaladors, ballarins, acròbates i bombers, però també persones que es plantegen aquesta aventura com un repte personal com ara un neurocirur­già, una conductora d’autobús o un vaquer. Els concursant­s anònims es batran en igualtat de condicions amb esportiste­s d’elit com ara els campions olímpics de piragüisme Cristian Toro i Marcus Walz, el medallista olímpic de taekwondo Joel González o el guanyador del Tour de França el 2006 Óscar Pereiro. A la successió de proves s’afegiran diverses sorpreses i reptes, com ara una petició de mà, retrobamen­ts familiars com el d’un pare que fa més de vuit anys que no veu el seu fill i que ara li demana ajuda, o veïns de la localitat on viu un dels concursant­s reunits per animar el seu paisà. I, com a colofó, el programa reunirà familiars i amics per a un casament sorpresa que se celebrarà amb el circuit esportiu més dur de la televisió com a escenari.

 ?? ATRESMEDIA ?? Pilar Rubio, Arturo Valls i Manolo Lama
ATRESMEDIA Pilar Rubio, Arturo Valls i Manolo Lama

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain