La Vanguardia (Català)

Alarma a Hollywood pels avisos d’uns hackers

- Redacció

“No estem en el negoci per espantar ningú, estem en el negoci per guanyar grans quantitats de diners a internet”. És l’alarmant proclama de The Dark Overlord, el col·lectiu de pirates informàtic­s que ha aconseguit robar pel·lícules i capítols de sèries de televisió encara no estrenats per fer xantatge als estudis si no volen que el contingut sostret sigui pujat il·legalment a internet.

“No us equivoqueu, Hollywood està assetjat”, va escriure aquest col·lectiu al portal especialit­zat The Hollywood Reporter. La seva última acció ha estat filtrar vuit episodis inèdits de Funderdome, una sèrie dels Estats Units de la cadena ABC. L’abril passat també van ser els responsabl­es que deu capítols de la nova temporada d’Orange is the new black apareguess­in abans a la pàgina de descàrregu­es il·legals The Pirate Bay que a la plataforma Netflix, on està programat que s’estreni divendres vinent. Segons informa The Hollywood Reporter, Netflix es va negar a pagar el rescat exigit, però no seria el cas d’altres estudis que sí que haurien acceptat pagar el xantatge.

L’FBI recomana no pagar aquest tipus de xantatges per no incentivar que aquesta pràctica aconseguei­xi convertir-se en un fructífer negoci i que, a més, tampoc no hi ha cap garantia que els hackers tornin el contingut robat després de rebre el pagament.

Una font de cibersegur­etat que va declinar ser anomenada va suggerir que ABC està pagant el preu pels recents comentaris que va fer Bob Iger, director de Disney, que va declarar públicamen­t que no havien estat hackejats sinó que només havia estat una amenaça, amb referència al possible robatori d’una pel·lícula que tots els indicis assenyalav­en que era Piratas del Caribe: la venganza de Salazar. Tot i que The Dark Overlord no era el grup que estava al darrere de la trama d’extorsió de Disney, la comunitat hacker està estretamen­t unida i un afront a un és un afront a tots, assegura la font.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain