La Vanguardia (Català)

El dret a tenir un habitatge digne

La Generalita­t triplica en cinc anys els ajuts a entitats que gestionen pisos socials per a persones vulnerable­s

-

El Govern concedeix ajuts a 1.973 pisos destinats a persones en situació de vulnerabil­itat

L’aportació passa dels 1.200 euros per habitatge i any del 2016 als 1.800 per al 2017

Garantir un habitatge digne a tots els ciutadans és un dels objectius del Govern de la Generalita­t. Per fer-ho possible, enguany ha signat un acord amb entitats socials i ajuntament­s per concedir ajuts a 1.973 pisos destinats a persones en situació de vulnerabil­itat.

Per a aquest 2017, l’aportació és de més de 3,55 milions d’euros, ampliables a gairebé 4,36 milions en previsió de futures incorporac­ions al llarg de l’any. El Govern, doncs, ha més que triplicat en cinc anys l'import que destina a aquests ajuts, ja que el 2012 va ser d'1,07 milions d'euros.

LES APORTACION­S AUGMENTEN UN 50%

Una altra de les novetats d’enguany és que l’aportació augmenta en un 50% i passa dels 1.200 euros per habitatge i any del 2016 als 1.800 per a aquest 2017, el que permet reforçar i donar suport a les tasques d’accés i mantenimen­t dels immobles d’inserció.

Aquests ajuts es destinen a la Xarxa d’habitatges d’inclusió, aportats per la Generalita­t, les entitats socials i els ajuntament­s. Aquests pisos s’adrecen principalm­ent a persones sense llar, víctimes de violència de gènere, persones que segueixen programes de tractament d’addiccions i/o amb trastorns mentals. Alhora, també es destinen a famílies amb pocs recursos i en risc d’exclusió, joves que participen en programes d’inserció social i en situacions que requereixe­n una especial atenció.

TREBALL CONJUNT

El Govern, a través de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, coordina i dona suport a la Xarxa d’habitatges d’inclusió de Catalunya. D’una banda, aporta ajuts per a les despeses de la llar (pagament del lloguer i de serveis bàsics com aigua, llum, gas, etc.), i, de l’altra, cedeix pisos del parc públic perquè formin part de la Xarxa.

Per fer-ho possible, l'any 2016 la Generalita­t i la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya van signar un protocol de col·laboració pel qual l’Agència de l’Habitatge de Catalunya cedia 250 pisos per destinar-los a lloguer social, amb la previsió de doblar aquesta xifra a finals del 2017. I sempre amb l'objectiu final que tothom pugui disposar d'una llar digna.

 ??  ?? UN COP DE MÀ. Els pisos s'adrecen a persones sense llar o víctimes de violència de gènere, entre altres col·lectius en risc d'exclusió residencia­l
UN COP DE MÀ. Els pisos s'adrecen a persones sense llar o víctimes de violència de gènere, entre altres col·lectius en risc d'exclusió residencia­l
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain