La Vanguardia (Català)

Cinema per no tenir por

Comença a l’Institut Francès la 22a Mostra de Cinema Gai i Lesbià, el Fire!!

- Barcelona

Una vegada van preguntar a Nina Simone què era la llibertat. “La llibertat?”, es va preguntar a ella mateixa la cantat, que sabia molt bé què era el patiment. “La llibertat és viure sense por”, va respondre.

Aquell moment d’epifania personal que recull el documental What happened, miss Simone? ,de Liz Garbus, l’ha fet seu la 22a Mostra Internacio­nal de Cinema Gai i Lesbià de Barcelona, més coneguda com a Fire!!. És un clàssic de l’oferta cinematogr­àfica barcelonin­a que comença aquesta nit a la seu habitual, l’Institut Francès de Barcelona, a les 20.30 hores, amb la projecció de Paths, del director Chris Miera.

“La por és una forma de repressió”, diuen els promotors d’aquesta iniciativa impulsada pel casal Lambda, de Barcelona, i concebuda des d’una proposta àmplia i integrador­a. Amb les seves pel·lícules, amb la seva actitud, amb les seves activitats paral·leles, el Fire!! vol recordar que la millor manera de plantar cara a la intransigè­ncia és la tolerància unida al poder de creació. “Per ser lliures no s’ha de tenir por”, diu el Fire!! des de la seva mateixa convocatòr­ia. L’esdevenime­nt

estarà en marxa fins al 18 de juny amb una programaci­ó d’una cinquanten­a de títols, entre els quals una quinzena de llargmetra­tges. La majoria són estrena a Espanya. Aquesta Paths inaugural resulta una obra intimista davant la cridòria circumdant, una reflexió en veu baixa sobre una llarga relació. Un cant a la senzillesa que, de vegades, des de la vida quotidiana, és la manera més efectiva de demostrar que no s’ha de tenir por de la por.

 ??  ?? El Fire!! comença a les 20.30 h amb la projecció de Paths
El Fire!! comença a les 20.30 h amb la projecció de Paths

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain