La Vanguardia (Català)

El Barça respon per Qatar

El club nega comissions en el contracte de patrocini i en lliura una còpia a la policia judicial

- ANTONI LÓPEZ TOVAR Barcelona

El contracte de patrocini de Qatar amb el FC Barcelona crea conflictes fins i tot quan està a punt d’expirar, el 30 de juny. El club ha replicat categòrica­ment les acusacions que vinculen l’expresiden­t Sandro Rosell a suposats beneficis per la publicitat a les samarretes i ahir va lliurar una còpia del contracte i els justifican­ts d’ingressos a la policia judicial de Barcelona “com a mostra de màxima transparèn­cia i col·laboració”. Les últimes sis temporades l’entitat blaugrana ha ingressat un total de 171 milions d’euros de Qatar Sports Investment­s. En un comunicat el Barça afirma que l’acord “no va comportar cap cost en concepte d’intermedia­ció” i amenaça de respondre amb accions legals a “difamacion­s o acusacions falses sobre l’honorabili­tat de la gestió del club”.

Després d’una temporada austera en èxits esportius, però exuberant als jutjats, els problemes parasiten el Barcelona com les puces a un gos flac. En aquest cas, un titular d’El Confidenci­al va disparar recentment a la línia de flotació de la junta directiva: “La Guàrdia Civil sospita que Rosell es va lucrar amb la marca Qatar als dorsals del Barça”. Alarmant! Si no fos perquè el text difumina completame­nt l’efectisme del titular: “Els investigad­ors no han localitzat, de moment, ingressos que puguin vincular Rosell amb un benefici econòmic per les samarretes (del Barça) i apunten que avui dia només ha quedat acreditat el cobrament de comissions relacionad­es amb el Brasil”. El tractament que aquest web proporcion­a a la informació mereix ser estudiat a les facultats de Periodisme: només un ínfim percentatg­e de la lletra petita fa referència al titular i bàsicament és per matisar-lo fins gairebé desnatural­itzar-lo.

El successor i arxienemic de Rosell, Joan Laporta, no va dubtar

a aferrar-se a aquest clau roent. Està envalentit pel fracàs de l’acció de responsabi­litat contra la seva gestió aprovada en la mateixa assemblea general de compromiss­aris del 2010 que va ratificar l’acord amb l’emirat. Laporta ha difós en diversos mitjans la teoria que Qatar va pagar més al Barcelona del que diu la junta directiva. “No s’ha explicat el contracte amb Qatar. Per això estic demanant que, per protegir el Barcelona i tenint en compte el que ha passat, un investigad­or extern analitzi els contractes que han firmat Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu. Ens han d’explicar quant pagaven al Barcelona durant tots aquests anys”. Rosell –en situació de presó preventiva– s’ha convertit en una diana perfecta per a les insinuacio­ns de Laporta: “Si hi ha un president que, en l’exercici del càrrec, l’acusen de cobrar comissions il·legals i de blanqueig de capitals, podria ser un nexe causal de tot això”.

La junta directiva va replicar a través d’un comunicat en què detalla els ingressos de Qatar (15 milions l’exercici 2010-2011; 26, 29, 30,5, 37 en els successius, i 33,5 milions la temporada que s’acaba). Recorda que té tots els justifican­ts dels pagaments, que les operacions estan auditades i que ningú no va cobrar per mitjançar en el contracte. “Per voluntat expressa de la junta directiva –indica la nota emesa ahir pel Barça–, aquest migdia el club ha lliurat una còpia d’aquest contracte i dels justifican­ts d’ingressos a la policia judicial de Barcelona, com a mostra de màxima transparèn­cia i col·laboració.”

UN PATROCINI DE 171 MILIONS La junta directiva amenaça amb accions legals els qui posin en dubte la netedat de l’acord

 ?? LLUIS GENE / AFP ?? Publicitat de Qatar al Camp Nou, que es mantindrà fins al 30 de juny
LLUIS GENE / AFP Publicitat de Qatar al Camp Nou, que es mantindrà fins al 30 de juny

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain