La Vanguardia (Català)

BBVA: “El sistema financer té la solidesa necessària”

- Redacció

El president del BBVA, Francisco González, va destacar ahir que l’operació del Popular demostra que “el sistema financer espanyol té la solidesa necessària per solucionar el problema sense ajuts públics”. Per al president del segon banc espanyol, la resolució de la crisi del Popular “és una bona notícia des del punt de vista econòmic”.

González va afegir que “hi havia un problema en el sistema financer i s’ha solucionat”. Segons la seva opinió, els fets mostren que “per primera vegada a Europa la solució a un banc en resolució no requereix fons públics. Això va succeir ahir a la nit i el banc va ser adquirit per Santander. Bones notícies”.

Durant la seva participac­ió en la conferènci­a internacio­nal que reuneix els principals experts en tecnologia i finances Moneyconf, González va ser preguntat per què BBVA no ha adquirit el Popular. El president de l’entitat va contestar que “en el nostre cas, la nostra aproximaci­ó és totalment diferent. El nostre projecte és transforma­r el banc en una empresa digital i per això quan estudiem bancs físics com el Popular som extraordin­àriament exigents en termes de valoració”.

Fonts del mercat van assegurar ahir que després que la Junta de Resolució intervingu­és el Popular se’ls va oferir participar en la subhasta però l’entitat va declinar fer cap oferta. Per tant, només el Santander i el BBVA van participar en la recta final de la subhasta per comprar el Popular si bé al final a l’entitat presidida per Francisco González no li va acabar d’encaixar, segons fonts del mercat.

Durant aquesta crisi, el BBVA ha comprat les antigues caixes Unnim i Catalunya Banc.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain