La Vanguardia (Català)

Professor Cartarescu

L’escriptor Mircea Cartarescu debat amb Francesc Serés sobre literatura i política

- Barcelona

L’esperàvem a Barcelona el mes d’octubre passat però va posposar la seva visita per la tensió política que envaïa la ciutat. Ara l’escriptor Mircea Cartarescu (Bucarest, 1956) recala aquí per presentar les 800 pàgines de Solenoide, publicat en català per Periscopi i en castellà per Impediment­a.

Considerat el millor poeta romanès de la generació dels vuitanta, Cartarescu –també prosista i crític literari– conversarà a la Llibreria Calders (19.30 h) amb l’escriptor Francesc Serés, guanyador de molts premis. Serés, nascut a Saidí (Baix Cinca, 1972), va declarar recentment que considerav­a cada llibre de Mircea Cartarescu com “una petita victòria de la literatura”.

Doctor en Literatura Romanesa, el polifacèti­c Cartarescu ja es va significar moltes vegades contra la dictadura de Ceacescu a Romania. Sovint imparteix conferènci­es a la facultat de Lletres de la Universita­t de Bucarest, on s’ha guanyat la fama de teòric essencial en el postmodern­isme romanès. De fet, la seva tesi doctoral ja girava al voltant d’aquest concepte.

Mircea Cartarescu ha guanyat els premis literaris més prestigios­os del seu país amb obres emmarcades en la literatura fantàstica. Destaquen les novel·les Visul (El somni, editat després com a Nostàlgia )o Lulu, així com el volum de retrats biogràfics Les belles estrangere­s.

Solenoide, la seva darrera obra, retrata l’existència –sovint una mica fantàstica– d’un professor d’extraradi al Bucarest comunista.

 ??  ?? CARTARESCU A LA CALDERS
P. PERE CALDERS, 9 (19.30 h)
CARTARESCU A LA CALDERS P. PERE CALDERS, 9 (19.30 h)

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain