La Vanguardia (Català)

SANT JORDI ES VESTEIX DE FESTA

ENTUSIASME D’AUTORS I EDITORS DAVANT LES BONES PREVISIONS DEL DIA DEL LLIBRE

- Ignacio Orovio Barcelona

Brindis per un llibre. La festa de La Vanguardia va reunir ahir a la nit a l’hotel Alma Leticia Dolera, Ibáñez, María Dueñas, Juan José Millás, Víctor-M. Amela i Llucia Ramis; Carme Riera i Philip Pullman; Alejandro Palomas, Sarah Lark, Carlos Zanón, Màrius Serra, Blanca Llum Vidal i Javier Sierra.

Un Sant Jordi en miniatura, un Sant Jordi en gran. Al voltant de 700 persones, bàsicament de la cultura, però també de la política i el sector empresaria­l, van omplir ahir a la nit l’Hotel Alma de Barcelona, on La Vanguardia va celebrar la cinquena edició de la seva festa de Sant Jordi. Cinc anys, i ja és imprescind­ible. Com la diada d’aquest dilluns, que s’ha anat allargant –aquest cap de setmana han estat plenes les llibreries–, Sant Jordi ja no comença en els esmorzars del 23, sinó a la festa de La Vanguardia.

Com el dia del Llibre, la cita d’aquest diari té la virtut d’aplegar des dels consellers delegats de grans grups editorials fins a les firmes més minúscules, o acabades de crear. Des de José Creuheras, president del gegant Planeta, fins a Maria Sempere, l’editora que va deixar Vueling per volar fins al llibre. Acaba de crear Les Hores, que publica autors estrangers inèdits en català, i ahir era la seva primera festa amb aquest diari. I està contenta: Les Hores s’enlaira.

És el que té de bo Sant Jordi: tothom està content. El món és un lloc encara millor el 23 d’abril. És primavera, i els carrers s’omplen de llibres i de flors.

Ho va dir l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau: “És un dels dies més bonics de l’any”. Per Colau, “la cultura és un dels pilars de l’ànima de Barcelona”, per la qual cosa va convidar els barcelonin­s a gaudir de la meravellos­a jornada d’aquest dilluns. Abans, el director de La Vanguardia, Màrius Carol, havia agraït “la gran resposta” que el món de la cultura ofereix a la vetllada, convertida ja en “una tradició”. I només ha tingut lloc cinc vegades.

L’hotel Alma es va omplir també de música, amb les actuacions dels cantants Andrés Suárez i Alfred, futur representa­nt d’Espanya a Eurovisió. El mateix Alfred havia tuitejat al matí la seva presència a l’hotel del carrer Mallorca, cosa que va provocar la presència de diverses desenes de fans que volien assistir a l’actuació.

A la festa, per motius d’aforament, s’accedeix mitjançant invitació: ahir, al voltant de 700 persones, amb protagonis­me especial dels escriptors.

Alguns d’ells –els que apunten a més èxit en la jornada d’aquest dilluns– van posar per a la foto que il·lustrarà la portada del dia de Sant Jordi, i després es van perdre entre la multitud.

Entre els convidats, a més del president editor de La Vanguardia, Javier Godó, comte de Godó, i la seva esposa, Marisa Falcó; el conseller delegat del Grup Godó, Carlos Godó; i l’editora de Libros de Vanguardia, Ana Godó, representa­nts del món empresaria­l com Enrique Lacalle, Eugenio Fabregat, Fernando Carro o Poldo Pomés; el notari Bartolomé

EL MISSATGE “És un dels dies més bonics de l’any”, assegura l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau

ESPERIT SANT JORDI La cita té la virtut d’unir des del líder del gran grup fins a l’editor més humil

Masoliver Ródenas; el president de Barcelona Global, Gonzalo Rodés; pel Partit dels Socialiste­s de Catalunya, el seu secretari general, Miquel Iceta; el seu responsabl­e de Cultura, Joan-Francesc Marco; i el seu líder municipal, Jaume Collboni. També l’últim conseller de Cultura que va assisClara tir a aquesta festa, Santi Vila, ara autor, que en l’anterior edició va concloure el seu breu speech declarant “visca La Vanguardia”.

I el sector del llibre per complet: els editors, com Jorge Herralde, Beatriz de Moura, Sandra Ollo, Jordi Nadal, Elena Ramírez, Emili Rosales, Antoni Munné, Pastor, Juan Cerezo, Daniel Fernández, Luis Solano, David Trías, Isabel Obiols, María Fasce, Malcolm Otero Barral, Julián Viñuales, Esther Pujol, Enric Cucurella, Diana Hernández Aldana, Eugènia Broggi, Miguel Aguilar, Fèlix Riera, Blanca Rosa Roca, Laura Huerga i Silvia Sesé, entre d’altres. O les agents literàries Mònica Martín, Maribel Luque, Marina Penalva, Jennifer Custer, Bernat Fiol o Teresa Vilarrubia.

Periodiste­s, culturals o no, com Àlex Salmon, delegat d’El Mundo, Víctor Fernández, i els d’aquesta casa gairebé per complet: Jordi Juan, Lola García, Miquel Moli- na, Enric Juliana, Manel Pérez o Llàtzer Moix.

Representa­nts d’altres sectors de la cultura com el director de Barcelona Obertura, Víctor Medem, el pintor Joan-Pere Viladecans, o Pepe García Reyes i Luis López Lamadrid, del Cercle del Liceu; o el director del Museu Picasso, Emmanuel Guigon.

I sobretot escriptors. Molts d’ells no van reservar forces per a la marató d’aquest dilluns: César Aira, Sergi Pàmies, John Carlin, Boris Izaguirre, Llucia Ramis, Blanca Llum Vidal, Lluís Foix, Sarah Andersen, Jordi Amat, Almudena Grandes, Leticia Dolera, Martí Gironell, Daniel Vázquez Sallés, Kiko Amat, Agustín Fernández Mallo, Jorge De Persia, Manuel Rivas, Marta Romagosa, Sonia Hernàndez, Jordi Puntí, Tomás Alcoverro, Pepe Ribas, Julià Guillamon, Sergi Doria, Ray Loriga, Eric Jiménez, Patrícia Soley-Beltrán, Álvaro Colomer, Sergio del Molino, Mara Torres, Sonsoles Ónega, Laura Fernández, Lucía Lijtmaer, Cristina Fallarás, Cristina López Barrios, Manuel Bartual, Luz Gabás, José Sanclement­e o María Hesse.

 ?? PEDRO MADUEÑO ??
PEDRO MADUEÑO
 ??  ??
 ??  ??
 ?? MANÉ ESPINOSA ?? Primavera Els jardins de l’hotel Alma van acollir ahir, per cinquè any consecutiu, la festa literària de La Vanguardia, el dia abans de la diada de Sant Jordi Amb l’alcaldessa Ada Colau, ahir a la nit entre l’editor de La Vanguardia, Javier Godó, i l’editora de Libros de Vanguardia, Ana Godó, i Joana Núñez, a la dreta
MANÉ ESPINOSA Primavera Els jardins de l’hotel Alma van acollir ahir, per cinquè any consecutiu, la festa literària de La Vanguardia, el dia abans de la diada de Sant Jordi Amb l’alcaldessa Ada Colau, ahir a la nit entre l’editor de La Vanguardia, Javier Godó, i l’editora de Libros de Vanguardia, Ana Godó, i Joana Núñez, a la dreta
 ?? MANÉ ESPINOSA ??
MANÉ ESPINOSA

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain