La Vanguardia (Català)

Elisabet II balla al ritme de Kylie Minogue

La reina d’Anglaterra celebra els seus 92 anys amb un gran concert acompanyad­a per la família reial

- ELENA CASTELLS

Un dia s’asseu al front row amb Anna Wintour per veure una desfilada de moda i un altre gaudeix com mai en un concert amb Kylie Minogue, de la qual pel que sembla és molt fan. Així és la reina d’Anglaterra, que als seus 92 anys sap organitzar festes com ningú. Envoltada de gairebé tota la família reial, Elisabet II va celebrar dissabte els seus 92 anys amb magnificèn­cia. La monarca va organitzar un espectacul­ar concert al Royal Albert Hall de Londres que va retransmet­re la BBC. Volia que l’ocasió fos inoblidabl­e i ho va aconseguir. Sobre l’escenari van desfilar un gran nombre d’artistes internacio­nals, com l’australian­a Kylie Minogue, possibleme­nt la diva de més èxit al Regne Unit; l’incombusti­ble Tom Jones, que continua en plena forma als seus 77 anys; Sting, que va estar acompanyat per Shaggy; Craig David i Shawn Mendes, entre d’altres.

La reina Elisabet II s’ho va passar molt bé amb la festa d’aniver- sari, a la qual va assistir gran part de la seva família, amb algunes excepcions, com la del seu marit, el duc d’Edimburg, convalesce­nt d’una operació de maluc, i la de la princesa Caterina, dona del príncep Guillem, que està a punt de donar a llum el seu tercer fill.

L’homenatjad­a va acaparar per descomptat totes la mirades, però també ho va fer la parella del moment, el príncep Enric i la seva promesa Meghan Markle, que es casaran el proper 19 de maig. Tot just aparèixer en escena, la futura duquessa de Sussex va centrar tots els flaixos. Va saber triar el model per a l’ocasió. I amb un suau maquillatg­e i un recollit baix, va lluir un vestit capa de la dissenyado­ra Stella McCartney en color blau que recordava el que va lluir la reina Letícia en la passada edició dels Premis Nacionals de l’Esport. L’estilisme de Meghan es completava amb un clutch daurat i unes sabates blaves de Manolo Blahnik.

El net més estimat de la reina li tenia preparada una sorpresa en una vetllada tan especial. Enric, que com a ambaixador de la Joventut de la Commonweal­th va pronunciar un discurs, va anunci-

ar el llançament d’una organitzac­ió benèfica que portarà el nom d’Elisabet II.

Altres membres de la família reial britànica que van acompanyar l’esplèndida amfitriona van ser el seu fill, el príncep de Gal·les i la seva dona, la duquessa de Cornualla. Carles d’Anglaterra va pujar a l’escenari amb la seva mare, a qui va dedicar unes afectuoses paraules i fins i tot li va dir “mama”. També van acompanyar la reina el príncep Guillem, que va conversar animadamen­t amb la seva àvia; Eugènia i Beatriu de York; la princesa Anna; la comtessa de Wessex i el príncep Andreu.

A primera hora del matí, i seguint la tradició, la tropa reial d’artilleria muntada a cavall va disparar a les dotze del migdia 41 canonades en senyal de salutació a la reina pel seu aniversari a Hyde Park. També el palau de Buckingham va penjar a Twitter una fotografia d’Elisabet II als 20 anys sostenint un ram enorme de flors per felicitar-la i va rememorar el discurs que la reina va fer quan va complir els 21, en què va assegurar que dedicaria la seva vida “al servei”, i va recordar que, actualment, 66 anys després de pujar al tron, continua complint amb les seves obligacion­s reials.

Nascuda el 21 d’abril del 1926, Elisabet II acostuma a celebrar el seu aniversari dues vegades: el dia del seu veritable aniversari i, després, en una cerimònia oficial al juny, que aquest any tindrà lloc el dia 9.

 ??  ?? La reina Elisabet II a l’escenari del Royal Albert Hall al costat del seu fill, el príncep Carles, i el cantant Tom Jones, entre d’altres
La reina Elisabet II a l’escenari del Royal Albert Hall al costat del seu fill, el príncep Carles, i el cantant Tom Jones, entre d’altres
 ??  ??
 ??  ?? Meghan Markle i el príncep Enric
Meghan Markle i el príncep Enric
 ?? ANDREW PARSONS/SUNDAY TIMES / GTRES ?? L’australian­a Kylie Minogue
ANDREW PARSONS/SUNDAY TIMES / GTRES L’australian­a Kylie Minogue
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain