La Vanguardia (Català)

Barcelona es vesteix de núvia

Arrenca la setmana de la moda nupcial amb 370 marques

- Barcelona

Les tendències en moda nupcial i festa per al 2019 es coneixeran aquesta setmana a la Barcelona Bridal Fashion Week, en què un total de 370 marques internacio­nals de 30 països presentara­n les seves noves col·leccions, a la Fira de Montjuïc. Aquesta cita de referència mundial comença amb la passarel·la, en què participar­an 27 firmes des d’avui i fins divendres, i acaba amb la fira comercial, que estarà oberta a profession­als des del mateix divendres, fins diumenge.

La desfilada inaugural la protagonit­zarà Pronovias, que ha triat el pavelló italià del recinte de Montjuïc, per presentar les seves creacions. Demà serà el torn de Jesús Peiró, que celebra els 30 anys de la firma, i de Cristina Tamborero, que desfilaran a la Fira. A la tarda Jordi Dalmau ho farà al teatre Condal, per celebrar el desè aniversari; i a la nit, com a tancament de la jornada, Rosa Clará mostrarà la seva nova col·lecció al recinte modernista de Sant Pau.

Dimecres, la Barcelona Bridal Fashion Week arrencarà amb una novetat, el New Talent Show, que acull dissenyado­rs emergents com Alejandro Resta, Mar Rodríguez, Laura Riera i Simone Maruli. Després desfilaran Sophie et Voilà Collection, Carlo Pignatelli, Isabel Sanchis e Immaculada García. I tancarà la jornada Reem Acra, que per primera vegada presentarà la seva col·lecció nupcial a Europa, concretame­nt al Museu Marítim, en l’anomenada Barcelona Bridal Night. La dissenyado­ra libanesa és responsabl­e d’alguns dels dissenys més aplaudits a les catifes vermelles, com el que va portar Allison Janney quan va recollir l’Oscar com a millor actriu de repartimen­t, al febrer.

Dijous serà el torn de Marylise once in a lifetime, Remblo Styling, Ana Torres, Izabel Zapardiez, Cymbeline, Marco & María, Matilde Cano i Esther Noriega. Tancarà Yolancris amb una desfilada a l’avinguda Maria Cristina, en què es mostraran els oficis tradiciona­ls que participen en la confecció d’un vestit i hi haurà una performanc­e de La Fura dels Baus. L’últim dia desfilaran Maggie Sottero, Ramón Sanjurjo (home), Carla Ruíz, Sonia Peña i Demetrios. A la nit es lliuraran al paranimf de la Universita­t de Barcelona els segons premis Elle Internatio­nal Bridal, que per primera vegada se celebraran a la capital catalana.

Paral·lelament a les desfilades i al saló, la Barcelona Bridal Fashion Week acollirà també una sèrie d’activitats com una selecció de 15 vestits nupcials de Chanel, Lacroix, Pertegaz, Givenchy, Balenciaga o Saint Laurent, entre d’altres. La mostra forma part de l’exposició Reines per un dia, amb 54 vestits de la col·lecció d’Antoni de Montpalau, que es podrà visitar fins al 27 de maig a la Fundació Rocamora. Per la seva part, els estudiants que cursen el màster de moda de l’Istituto Europeo di Design (IED) podran mostrar la seva creativita­t en tallers de moulage (col·locar teles en un maniquí per aconseguir l’efecte drapejat).

Estermaria Laruccia, directora de la Barcelona Bridal Fashion Week, vol que aquest esdevenime­nt que celebra l’edició número 28 sigui un referent no només en moda sinó també en tendències de mercat. Per això coincidint amb la Bridal s’han presentat les conclusion­s de l’estudi La tienda del futuro para las novias millennial­s, del professor José Luis Nueno, de l’IESE Business School.

“Les núvies millennial­s acceleren el canvi del canal minorista que s’ha de digitalitz­ar necessària­ment, –apunta Nueno–. Elles consumeixe­n moda d’una manera tecnològic­a, a través de l’smartphone, i les botigues de moda bridal han de posar rumb cap aquest nou model de negoci”.

L’estudi analitza i segmenta els punts de venda de les principals marques de moda nupcial a Espanya i el món i conclou que actualment només el 6% del total de les firmes analitzade­s aplica una estratègia digital real i gairebé el 15% d’aquestes no incorpora en els punts de venda tecnologia digital. Assenyala també que tots els establimen­ts multimarca tenen una decoració molt similar.

Una mostra acollirà 15 vestits de Chanel, Lacroix, Pertegaz, Givenchy, Balenciaga, entre d’altres

 ??  ?? La dissenyado­ra libanesa Reem Acra presentarà per primera vegada la seva col·lecció nupcial a Europa
La dissenyado­ra libanesa Reem Acra presentarà per primera vegada la seva col·lecció nupcial a Europa

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain