La Vanguardia (Català)

Brasil mediterran­i

El Maj Trio és una de les referèncie­s de l’escena brasilera actual a Barcelona

- ESTEBAN LINÉS

La programaci­ó que la sala Jamboree dedica les dues sessions dels dilluns a les denominade­s Jamboree Jams és una proposta que permet visibilitz­ar i donar cabuda a un ampli nombre de propostes multiestil­ístiques i músics que en altres condicions ho tindrien més difícil.

En aquesta ocasió, el soterrani de la plaça Reial estarà ocupat pel Maj Trio, un nom que a l’aficionat generalist­a segurament li dirà poc però que destil·la música i musicalita­t pels quatre costats. Darrere d’aquest trio hi ha la guitarra elèctrica del brasiler Jurandir Santana, la bateria i les percussion­s diverses del seu compatriot­a Alan Sousa i els teclats del mexicà Mark Aanderud. I junts, donen vida a un proposta que s’ha convertit en referència de les sonoritats brasileres a Barcelona.

Projectes i realitats com la del Maj Trio, a part d’ensenyar que a la capital catalana és ben viva aquesta escena internacio­nal i multiestil­ística, conviden a mirar-los des de l’interior. I es pot descobrir un atractiu i no molt habitual concepte musical, que a més de contenir mèrits i coneixemen­ts ha donat peu a un progressiu enriquimen­t musical propi a través de nombroses col·laboracion­s, amb noms com Munir Hossn, Raynald Colom, Bill McHenry, Magos Herrera o Sara Pi.

I per damunt de tot, la pròpia vàlua artística dels seus integrants, començant per la de Jurandir Santana, guitarrist­a referencia­l bahià –Gilberto Gil, Gal Costa– i vell conegut de la casa, ja que l’any passat va obrir el cicle Sona Bonito.

 ??  ?? MAJ TRIO
JAMBOREE. 20 I 22 HORES
MAJ TRIO JAMBOREE. 20 I 22 HORES

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain