La Vanguardia (Català)

Amb les mans buides

Alejandro Valverde tanca les clàssiques sense cap victòria

- XAVIER G. LUQUE Barcelona

El capítol de les clàssiques es va tancar ahir a Lieja amb la victòria, en solitari, del luxemburgu­ès Bob Jungels, del Quick Step. Això vol dir que la superiorit­at de l’equip belga ha estat aclaparado­ra i també que Alejandro Valverde torna a casa amb les mans buides. Ahir, un cop més, es va veure aïllat en la lluita per la victòria i va acabar fastigueja­t, com si lluités contra un mur infranquej­able. El murcià va abaixar els braços al final i, en un grup de perseguido­rs d’una desena d’unitats, va arribar l’últim, sense esma.

Jungels és el primer luxemburgu­és que s’imposa a Lieja des del 2009 (Andy Schleck). I suma la quarta victòria rellevant del Quick Step en el darrer mes, en la línia de Niki Terpstra (E3 Harelbeke i Tour de Flandes) i Julian Alaphilipp­e (Fletxa Valona). Jungels va atacar a una vintena de quilòmetre­s del final i la indecisió dels favorits principals va fer la resta. Valverde va fer bons moviments per animar la persecució, però sense resultat efectiu. Jungels va travessar la meta amb 37 segons sobre Woods i Bardet i 39 respecte als Alaphilipp­e, Pozzovivo, Gasparotto, Kreuziger, Fuglsang... i Valverde, despenjat, a 51 segons.

El murcià del Movistar, guanyador quatre vegades de la degana de les clàssiques, es manté a un triomf del rècord d’Eddy Merckx, que en va aconseguir cinc entre 1969 i 1975. “És un repte que queda pendent, però sense obsessions”, va comentar ahir. “No es pot oblidar que parlem de curses molt complicade­s i per això és tan difícil lluitar amb el més gran”. I sobre el seu defallimen­t final, Valverde explica: “Anava amb rampes i ja no podia més. Quan he vist que tampoc no hi havia opcions de victòria he continuat fins a la meta, sense més ni més. Ara toca descansar”.

El calendari ciclista ara mira cap al Giro d’Itàlia, que comença a Israel el 4 de maig, i com a última preparació des de demà i fins diumenge es corre el Tour de Romandia, amb Marc Soler.

 ?? JULIEN WARNAND / EFE ?? Bob Jungels (25), el vencedor
JULIEN WARNAND / EFE Bob Jungels (25), el vencedor
 ?? LAIA PALAU ?? JUGADORA DE
BÀSQUET
LAIA PALAU JUGADORA DE BÀSQUET

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain