La Vanguardia (Català)

Aferrat al somni americà

Márquez es passeja al seu jardí texà per apuntar-se el seu sisè triomf consecutiu a Austin

- TONI LÓPEZ JORDÀ Barcelona

Poc li va importar que l’endarreris­sin a la segona línia de sortida com a càstig. Poc el va incomodar haver de lluitar en els primers revolts per recuperar la posició que li van pispar als despatxos. Perquè Marc Márquez sap que ell és l’únic que guanya al Circuit de les Amèriques, el COTA, un dels seus jardins particular­s, juntament amb Sachsenrin­g. El pilot de Cervera es va tornar a passejar al seu circuit talismà, escombrant de cap a cap, per apuntar-se la sisena victòria seguida a Austin: totes les curses des del 2013.

“Era la meva estratègia: començar bé, apujar el ritme i ja està. Físicament no estava gaire fi. Volia liderar com més aviat millor, volia una cursa tranquil·la. He tingut un bon ritme, m’he escapat i he volgut obrir distància. Necessitav­a aquesta victòria, volia parlar a la pista”, deia Márquez.

Així de fàcil. Això passa quan Márquez, amb confiança i una moto que va fina, es troba un traçat com el COTA, amb predomini de revolts a l’esquerra (11 dels 20), en què se sent tan còmode per la seva facilitat adquirida en els entrenamen­ts de dirt track. Com l’any passat, Márquez aconseguia la primera victòria del curs a Austin, que li permet agafar

L’italià recupera el lideratge arrabassan­t la cinquena posició a Zarco; Márquez ja és segon a un sol punt

embranzida per encarar el calendari europeu (de Jerez a Aragó; de maig a setembre) i recuperar el terreny perdut a l’Argentina.

Per primera vegada des del 2013, Márquez no sortia des de la pole a Austin. I no perquè l’aconseguís, sinó per la sanció que l’hi va arrabassar. Segons direcció de cursa, el 93 va merèixer perdre tres posicions per “pilotar de manera irresponsa­ble anant lent per la traçada i molestant un altre pilot”, Maverick Viñales. Una sanció rigorosa, que evidencia que amb l’incident entre Rossi i Márquez de l’Argentina, i les queixes de l’italià, direcció de cursa s’ha posat més estricta a fer complir el reglament.

Arrencar des del quart lloc, tanmateix, no va ser obstacle per al català, que havia exhibit el millor ritme en els entrenamen­ts, un pas per davant de la resta. Márquez va sortir bé, va escalar fins a la segona posició, per darrere d’un Iannone (Suzuki) que va sorprendre el poleman accidental, Viñales (Yamaha). El de Roses es va veure a remolc, mentre que Márquez va trigar només 12 revolts a reconqueri­r el primer lloc.

Un cop va liderar la prova, el 93 no va deixar ni les engrunes, amb un ritme superior. Va començar a emmagatzem­ar dècimes sobre Iannone, que no va poder aguantar com a perseguido­r. Viñales el va rellevar en la setena volta, quan era a 3,9 segons, però Mack tampoc no es va poder acostar al cerverí, que va cavalcar en solitari per la pista. La batalla s’obria darrere pel lideratge entre Zarco i Dovizioso, que va arrabassar el cinquè lloc al francès i va recuperar el primer de la general.

 ?? ERIC GAY / AP ?? Marc Márquez celebrant el sisè triomf consecutiu a Austin amb el tradiciona­l barret texà
ERIC GAY / AP Marc Márquez celebrant el sisè triomf consecutiu a Austin amb el tradiciona­l barret texà

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain