La Vanguardia - Què Fem

El Toto, nou restaurant de moda de Barcelona

L’EXTENSIÓ A TAULA DEL CRUSTÓ

- ARIANA DÍAZ

“Un altre restaurant de Lázaro Rosa-Violán”. Aquest és el primer pensament que ve al cap quan creuem el llindar de la porta del Toto. L’estil de l’interioris­ta, un mestre del vintage amb tocs moderniste­s, que de moment encara resulta en equació positiva a la ciutat, només pot significar una cosa: som davant el següent restaurant de moda a l’àrea metropolit­ana. Òbviament, això s’acostuma a traduir en un compte de tot menys modest. Darrere el projecte hi ha Ronit Stern i Rafael Campos, el fiable tàndem que pilota els forns Crustó, que alhora han confiat en una altra parella, en aquest cas la formada per Silvia Calierno i Jason Boteril, per comandar els fogons d’un espai que s’entrega en una carta amb reminiscèn­cies italianes basada en els productes de quilòmetre zero. La parella de xefs ve del Chez Parnaisse, restaurant insígnia de la cultura slowfood a Califòrnia.

EL WINE BAR

Una experiènci­a total al Toto comença prenent un vi al seu wine bar, situat a l’entrada. Es tracta d’un espai còmode per tastar les seves olives calentes amb taronja i romaní, així com les ametlles amb fonoll i xili, mentre es degusta una copa de la seva copiosa carta de vins. Les referèncie­s oscil·len (per ampolla) de 20 euros fins a xifres astronòmiq­ues com els 800. Es tracta també d’un bon lloc on acabar la vetllada i provar el gintònic de la casa.

PLATS D’INSPIRACIÓ ITALIANA

La carta del Toto confia en els productes de temporada, amb el que això comporta: plats que canvien dia sí dia també. No obstant, les seccions són fixes. Cal provar alguna de les seves pizzetes, fetes amb ingredient­s fresquíssi­ms. Selecció d’embo- tits i formatges a banda, es pot començar l’àpat amb platets per compartir. Especialme­nt bona és la seva burrata amb carbassa del Prat o el carpaccio de dorada salvatge d’Arenys. Els segons posen especial èmfasi en la cuina a la graella i el forn de llenya. Proveu la cua de bou amb polenta o l’ànec caramel·litzat amb puré i raïm rostit. El punt final el posa el pastís de la casa, més conegut com a Némesis, fet de xocolata i sense farina, ben adornat amb nata.

 ??  ?? VAL MÉS QUE ET FACIS UN ENTREPÀ A CASA NI FU NI FA, CORRECTE POSA’L A LA TEVA LLISTA D’HABITUALS GRAN DESCOBRIME­NT ALIMENT PER AL COS I L’ESPERIT
VAL MÉS QUE ET FACIS UN ENTREPÀ A CASA NI FU NI FA, CORRECTE POSA’L A LA TEVA LLISTA D’HABITUALS GRAN DESCOBRIME­NT ALIMENT PER AL COS I L’ESPERIT

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain