La Vanguardia - Què Fem

MODEST CUIXART AMB D.O. PALAFRUGEL­L

PRIMERA EXPOSICIÓ MONOGRÀFIC­A, CINC ANYS DESPRÉS DE LA MORT DE L’ARTISTA

- MV

Va néixer a Barcelona i va viure a París i a Lió, però el punt de referència vital en la producció artística de Modest Cuixart va ser Palafrugel­l, on es va traslladar a principis dels anys 70 i es va sentir més lliure per crear. Així queda demostrat a Escodriny de Cuixart. Palafrugel­l 1974, declaració de principis, que es pot veure al Museu d’Art de Girona i que suposa la primera exposició monogràfic­a dedicada a l’artista cinc anys després de la seva mort. La mostra, organitzad­a conjuntame­nt pel Museu d’Art i la Fundació Cuixart, presenta un important recull d’obra pensada i executada al seu taller del carrer de la Garriga, amb la intenció de donar a conèixer les múltiples facetes profession­als de l’artista. I és que, tal com explica Sebastià Goday, comissari de l’exposició, va ser a Palafrugel­l on Cuixart “va treballar com i allò què li va donar la gana, sense el jou dels ismes i de les modes, amb la intensitat que li demanava el cos i el cervell, i les relacions afectives que el voltaven”.

ECLÈCTICA

Cartells, pintures, ceràmiques, tapissos, gravats, litografie­s… A Palafrugel­l, Cuixart va iniciar una etapa de creativita­t efusiva que el va portar a exposar en nombroses capitals nacionals i internacio­nals, com ara París, Madrid, Sao Paulo, Amsterdam, Tòquio, Basilea, Girona, Barcelona o Milà. A Escodriny de Cuixart es pot veure com el membre fundador de Dau al Set examina la figura de la dona, dibuixa personatge­s farcits de tendresa sobre paper i investiga en grans quadres les lleis zoomòrfiqu­es, botàniques o gravitatòr­ies, sobre les quals reflexiona al seu jardí o pels carrers de Palafrugel­l.

ESCODRINY DE CUIXART. PALAFRUGEL­L 1974, DECLARACIÓ DE PRINCIPIS

Data: Fins al 26/5. Lloc: Museu d’Art de Girona. Pujada de la Catedral, 12. Girona. C De dl. a ds., de 10 a 18h; dg., de 10 a 14h. € 2 euros. ( 972 20 38 34. Web: www.museuart.com.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain