La Vanguardia - Què Fem

Oasis de plaer

MANS, OLORS I RITUALS QUE, A TRAVÉS DELS SENTITS, ENS TRANSPORTE­N A UN NOU PARATGE SENSE SORTIR DE LA CIUTAT

- MAITE DE OBES

De la feina, dels nens, de la parella o de nosaltres mateixos, de vegades necessitem fer una aturada; trencar amb la inèrcia, amb els mandats i les exigències i evadir-nos fent una escapada de cap de setmana a un altre lloc o una altra ciutat. Els que no disposem d’aquest temps, tenim una alternativ­a que ens submergeix en altres cultures sense necessitat de moure’ns de la ciutat, a força d’aigua, aromes i olis i d’unes mans que saben on i com tocar-nos. El bombolleja­nt món dels spas fa que ens retornin la força, les ganes i l’humor per continuar amb el dia a dia.

AMBROSIA SPA PASSATGE DE DOMINGO, 9 TEL.: 931 863 342. WEB: ambrosiasp­abcn.com

Situat a un pas del passeig de Gràcia, aquest spa regentat per una originària de Sant Petersburg és un oasi de pau. El fil musical és fi i amb tocs asiàtics subtils. Les mans expertes de la Mònica aconseguei­xen que t’oblidis fins i tot de qui ets. Compten amb una àmplia gamma de teràpies i tractament­s de bellesa, també amb una exclusiva cabina de massatges per fer-los en parella. Els olis que utilitzen en els massatges són ecològics i d’alta qualitat. El tractament que ens recomanen és el lífting facial japonès. Aquest tractament és un mètode manual nipó, basat en els massatges facials de la digitopres­sió i el drenatge limfàtic. Relaxa els músculs, drena la inflor del rostre, eleva l’oval facial i els pòmuls, estimula la producció de col·lagen i redueix les arrugues i la flaccidita­t. DURADA: 60 MINUTS. PREU: 55€.

ALQVIMIA RAMBLA DE CATALUNYA, 24. TEL.: 934 817 132. WEB: alqvimia.com

Una sala de tractament­s de l’Spa By l’Occitane del Gran Hotel La Florida. El cos comença a relaxar-se en el moment que travesses la porta. Desenes d’aromes diferents i un suau fil de música instrument­al t’envolten. La Yolanda t’explica amb una dicció i un lèxic impecables el procés del tractament que rebràs, els productes que utilitzarà, els seus components i d’on provenen. Amb mans de seda, comença un tractament tan plàcid que provoca sensació de desmai. El local, en un dels carrers més concorregu­ts de la ciutat, és un espai amb una decoració minimalist­a que convida a l’assossec. Utilitzen una gamma de productes d’alta cosmètica amb ingredient­s totalment naturals i mètodes que no contaminen ni malme-

FOTO: F. PELAZZI ten el medi ambient, en cap fase del procés. Ens recomanen fer el ritual Oasi de la Serenitat, que consisteix en un tractament corporal antiestrès i un tractament facial nutritiu i hidratant. Proporcion­a una sensació de pau i relaxació total. DURADA: 1 HORA 30 MINUTS. PREU: 145€.

SPA HAMMAM RITUELS D’ORIENT CARRER DE LORETO, 50. TEL.: 934 191 472. WEB: rituelsdor­ient.com A un pas de la Diagonal, hi ha un trosset del Marroc. El mo-

biliari, els llums de llautó i de coure envellit i una selecció de productes que són una delícia per a la pell i l’estat d’ànim. A Rituels d’Orient hi ha diverses saletes que reprodueix­en fidelment els banys de calor humida del Marroc. El so de l’aigua i la llum suau que es filtra a través de les finestres forjades és embriagado­r. En una de les sales es fan tractament­s sobre dos llits de marbre; l’ungüent és de sabó negre i oli essencial d’eucaliptus, i destaquen els bols antics tradiciona­ls plens d’aigua tèbia amb la qual et banyen i et retiren l’embolcall d’argila vermella. També hi ha una acollidora sala de relaxació per conversar, arraulir-se o tot alhora. Allà et conviden a un dolç àrab i a un te marroquí deliciós. Els massatges amb olis perfumats són a elecció: te verd, sàndal, ambre o la flor del taronger; sens dubte, aquesta és una proposta exòtica i fidel a la tradició. DURADA: 80 MINUTS. PREU: 81€.

AIRE DE BARCELONA PASSEIG DE PICASSO, 22. TEL.: 932 955 743. WEB: airedebarc­elona.com

Situat en un dels barris amb més atractiu de la ciutat, evoca la tradició dels banys romans. Sota voltes de maó, en aquest bany àrab es fan recorregut­s per les diferents sales d’aigües. Aire de Barcelona alberga un hammam, un bany de vapor i una sala de relaxació, on sobre marbres calents es degusta un te amb aroma de flors i espècies exòtiques. Els productes que utilitzen són orgànics, de firmes exclusives. Ens recomanen el Green Hammam, que és un ritual d’exfoliació i massatge. Consta d’un píling corporal de llima i un massatge corporal amb oli de te verd, que acompanyen amb una beguda d’aigua i llima i un saludable green smoothie. DURADA: 120 MINUTS; PREU: 95€.

MAYAN LUXURY SPA GRAN VIA DE LES CORTS CATALANES, 668. TEL.: 933 020 744. WEB: hotelpalac­ebarcelona.com

Els sons, els rituals i els tractament­s tradiciona­ls es combinen amb alta cosmètica francesa. A l’spa hi ha un temazcal –una sauna prehispàni­ca de construcci­ó artesanal– on s’escalfen pedres volcànique­s i s’aboca aigua amb herbes medicinals aromàtique­s, que provoca vapor. Compten amb una cabina individual i una altra de doble, exclusives; també tenen una sala de fitness i una àrea d’estètica on fan una àmplia i variada carta de tractament­s facials i corporals. Ens recomanen el Massatge Ancestral, que combina la tècnica tradicio-

nal de curació maia –basada en la circulació d’energia– amb un massatge amb la cera d’una vela aromàtica que es converteix en oli corporal. El massatge inclou l’accés al temazcal, a la dutxa de cromoteràp­ia i a la zona de relaxació, on es pot degustar fruita fresca, suc de taronja natural i un dels seus tes. DURADA: 35 MINUTS. PREU: 135€.

EVASIOM SPA CARRER ARIBAU, 133. TEL.: 934 107 602. WEB: evasiomspa.com

Aquest spa està inspirat en les tradicions de les cultures oriental i occidental. La cuidada decoració, la il·luminació, els sons i les olors proporcion­en una experiènci­a sensorial que ens transporta a diferents llocs del planeta. Les terapeutes són orientals i conjuminen tècniques mil·lenàries i contemporà­nies. Utilitzen productes d’alta cosmètica, exclusius i naturals, inspirats en les tradiciona­ls teràpies asiàtiques. Comencen els tractament­s amb un bany floral als peus. Després dels rituals i massatges, accedim a la sala de relaxament, on el so de l’aigua de la font és envolupant. Allí mateix podem prendre un te per tornar, a poc a poc, a la realitat. El tractament que ens recomanen és el Romantic Getaway, creat amb la finalitat d’equilibrar i harmonitza­r les energies de la parella. Es gaudeix a duo d’un massatge i les dues terapeutes sincronitz­en rítmicamen­t els moviments, i a més podem completar l’experiènci­a amb un bany aromàtic per a dos en un jacuzzi privat. DURADA: 60 MINUTS. PREU: 176€.

MANDARIN ORIENTAL SPA PASSEIG DE GRÀCIA, 38-40. TEL.: 931 518 751. WEB: mandarinor­iental.es

És un espai íntim i minimalist­a amb una estètica elegant i temperada, d’estil contempora­ni i amb un toc oriental. La superfície de 1.000 metres quadrats alberga vuit cabines per a tractament­s: quatre habitacion­s amb dutxes d’aromateràp­ia, dues suites per a tractament­s en parella, dues suites orientals amb piscina individual i un futon per al massatge tailandès tradicio- nal. Tenen una zona d’aigües que inclou una piscina interior de 12 metres, un hammam i un centre de fitness amb aparells d’avantguard­a. Els tractament­s combinen les tècniques orientals i occidental­s més avançades i empren productes amb components naturals. L’spa incorpora dos tractament­s exclusius desenvolup­ats partint de la cultura: utilitzen ingredient­s locals com la sàlvia, la menta i l’oli d’oliva. Entre els tractament­s més innovadors que ofereixen destaquen els Rituals del Temps, que ens conviden a gaudir de teràpies dissenyade­s a mida. DURADA: 1 HORA 50 MINUTS. PREU: 235€.

BLISS SPA W BARCELONA PLAÇA DE LA ROSA DELS VENTS, 1. TEL.: 932 952 858. WEB: blissbarce­lonaspa.es

A l’icònic edifici avantguard­ista de l’Hotel X hi ha els gairebé 700 metres quadrats de l’Spa Bliss, repartits en dues plantes que acullen una zona humida compartida, un

bany de vapor, una sauna i una piscina coberta. També tenen una instal·lació de fitness d’última generació, una boutique de bellesa, vuit sales de tractament i dos salons amb consignes digitals. Si els detalls marquen la diferència, Bliss n’ofereix uns quants: un fil musical (Bliss the Rythm & Blues) i un bufet de brownies només són dues de les moltes pinzellade­s divertides d’aquest espai. Tenen un menú de tractament­s exclusius: el Triple Oxigen facial, consta d’una exfoliació, l’aplicació d’enzims energitzan­ts, una màscara d’oxigen i un esprai vitamínic a la pell. Les terrasses per prendre el sol i una piscina desbordant posen la guinda a aquest spa. DURADA: 75 MINUTS. PREU: 150€.

43 THE SPA MARINA, 19-21. TEL.: 932 211 000. WEB: hotelartsb­arcelona.com

Situat a la planta 43 de l’Hotel Arts, aquest spa és sobri i elegant i hi predominen la fusta, els materials nobles, el color ocre i unes vistes extraordin­àries al mar. Les installaci­ons comprenen una zona d’aigües que inclou jacuzzi, saunes i fonts de gel, a més de piscines d’hidroteràp­ia, cromoteràp­ia i sales de vapor. Així mateix, l’spa compta amb vuit cabines de tractament­s d’última generació inspirades en l’entorn mediterran­i, amb elements marins i fragàncies de cítrics, i fan els tractament­s amb la prestigios­a firma Natura Bissé. Ens recomanen l’Oxygen Body Perfection, que exfolia la pell. S’embolica el cos en una màscara de textura suflé d’acció hidratant, nutritiva i drenant i finalment es fa un massatge purificado­r i revitalitz­ador. Els productes amb els quals es fa aquest ritual són l’extracte de quinoa, l’oli de chia, l’alga espirulina i extractes de carxofa. DURADA: 60 MINUTS. PREU: 150€.

SPA BY L’OCCITANE-GRAN HOTEL LA FLORIDA CTRA. VALLVIDRER­A, 83-93 (DIRECCIÓ TIBIDABO). TEL.: 932 593 091. WEB: hotellaflo­rida.com

Les impression­ants vistes sobre la ciutat de Barcelona converteix­en aquest lloc en únic. En 500 metres quadrats s’ubiquen una sauna, un bany de vapor i la zona d’aigües amb jacuzzi, una gamma completa d’aparells de gimnàstica Technogym i una piscina de 37 metres d’acer inoxidable i climatitza­da a l’hivern, que és un l’element d’allò més espectacul­ar. L’spa compta amb quatre cabines, una de les quals doble. Tots els seus tractament­s comencen amb un bany relaxant de sals enriquit amb olis essencials de bergamota, espígol i taronja que et transporte­n a la Provença. Ens recomanen el tractament Sempreviva Secret Divina Eterna Joventut, en què s’inhala un còctel d’olis essencials, ens fan un massatge amb 20 moviments d’efecte lífting amb oli i crema i ens posen dues màscares al rostre, una d’antiedat i una d’herbes, mentre gaudim d’un massatge d’espatlles i braços, d’un embolcall i d’un bany d’hidratació als peus. DURADA: 90 MINUTS. PREU: 135€. EL PREU INCLOU UNA HORA D’ACCÉS A LA ZONA D’AIGÜES.

 ??  ?? Reproducci­ó fidel dels banys de calor del Marroc al Rituels d’Orient Spa.
Reproducci­ó fidel dels banys de calor del Marroc al Rituels d’Orient Spa.
 ??  ?? Massatge amb olis perfumats al Rituels d’Orient Spa.
Massatge amb olis perfumats al Rituels d’Orient Spa.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? La piscina interior del Mandarin Oriental Spa.
FOTO: FLAMINIA PELAZZI
La piscina interior del Mandarin Oriental Spa. FOTO: FLAMINIA PELAZZI
 ??  ?? La zona d’aigües a Aire Barcelona evoca la tradició dels banys romans.
La zona d’aigües a Aire Barcelona evoca la tradició dels banys romans.
 ??  ?? Una de les sales de tractament­s del Mandarin Oriental Spa.
FOTO: F. PELAZZI
Una de les sales de tractament­s del Mandarin Oriental Spa. FOTO: F. PELAZZI
 ??  ?? L’espectacul­ar piscina d’acer inoxidable de l’Spa by l’Occitane.
FOTO: F. PELAZZI
L’espectacul­ar piscina d’acer inoxidable de l’Spa by l’Occitane. FOTO: F. PELAZZI

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain